OPROŠTAJ OD BASELA

Nalbandian i dalje ostao enigma za Čilića

04.11.2010 u 16:45

Bionic
Reading

Hrvatski tenisač Marin Čilić nije se uspio plasirati u četvrtfinale ATP turnira u Baselu. Bolji od njega je u susretu drugoga kola bio Argentinac David Nalbandian sa 4:6, 6:4, 6:4 nakon dva sata igre

Bio je ovo treći međusobni susret Čilića i Nalbandiana i treća pobjeda argentinskog igrača. Jedina utjeha za hrvatskog igrača je da je u ovom meču prvi put uspio osvojiti set protiv Nalbandiana.

Nakon što je u prvom gemu zahvaljujući odličnom servisu Čilić uspio spasiti 'break-loptu', odmah u sljedećoj igri uspio je oduzeti servis Argentincu. Tu je prednost naš trenutačno najbolje rangirani igrač držao do rezultata 4:2 u svoju korist, a tada je prvi put došlo do krize prvoga servisa kod Čilića što je Argentinac iskoristio za povratak u set. Ipak, kod Čilićeva vodstva 5:4 Nalbandian je zaredao s nekoliko pogrešaka, a na set-loptu za našega igrača poslao je bekhend u mrežu.

Drugi set bio je odlučen kod 2:2 kada je Nalbandian ostvario 'break', a potom nije dopustio Čiliću niti da zaprijeti na njegov početni udarac.

Odmah u prvoj igri trećeg seta Čilić je još jednom izgubio servis, nije uspio osvojiti niti jedan poen nakon što bi promašio prvi servis. To je Nalbandianu, koji je bivao sve sigurniji na svom početnom udarcu bilo dovoljno da ostvari još jednu pobjedu.

Nakon što je u prvome setu dva puta oduzeo servis Nalbandianu, u drugom i trećem setu uspijevao je osvojiti samo po tri poena na servis Argentinca.