NOVO SPORTSKO RIVALSTVO?

Nakon veslanja kreće tučnjava u kavezu

25.05.2012 u 10:00

Bionic
Reading

Jedno od najvećih sportskih rivalstava u svijetu je ono između veslačkih osmeraca sveučilišta Cambridge i Oxford koje će se u budućnosti možda proširiti na jedan drugi sport

Studenti Cambridgea se na svojem sveučilištu mogu baviti 'slobodnom borbom' te su izrazili nadu kako bi uskoro mogli ući u ring sa svojim rivalima iz Oxforda. No na to će pričekati još neko vrijeme, jer na suprotnoj strani nisu osnovali MMA sekciju.

'MMA je najbrže rastući sport na svijetu i trebao bi biti dio sveučilišta. To je najkompleksniji i najizazovniji sport na svijetu', poručio je trener s Cambridgea Luke 'Bigslow' Barnatt koji je u karijeri u tri profesionalna meča upisao isto toliko pobjeda.

Oglasio se i predsjednik te osnivač MMA kluba s Cambridgea Mathias Lindgren koji je već stupio u kontakt s čelništvom Oxforda kako bi ih uveo u svijet 'ultimate fighta'. No ne ide sve prema očekivanjima.

'Do danas nismo imali zainteresiranih za mečeve u kavezima', priznala je prva osoba za sport na Oxfordu Helen Hanstock koja je izrazila sumnju kako će MMA biti prihvaćen na njezinom sveučilištu.