UZVRAT U SPLITU

Nakon upozorenja, Cedevita želi završiti posao

18.05.2012 u 14:42

Bionic
Reading

Košarkaši Splita i Cedevite u subotu će s početkom u 18 sati odigrati drugu utakmicu polufinala Lige za prvaka. U prvoj utakmici Cedevita je na jedvite jade pobijedila splitsku momčad, što garantira neizvjesni ogled na Gripama

Splitske Gripe u subotu bi trebale biti prepune. Nikola Vujčić i njegovi 'žuti' dobrano su namučili Cedevitu u prvoj utakmici polufinala Lige za prvaka. Malo je nedostajalo Splitu da slome momčad trenera Anzulovića. U Cedeviti su svjesni kako će na Gripama biti teško, pogotovo što su još uvijek van stroja Smodiš i Warren.

'Moramo igrati puno bolje no što smo igrali kod kuće tridesetak minuta, to je činjenica. Ako od početka budemo imali pravi pristup, sigurno da imamo šanse. S pravim angažmanom tek desetak minuta nećemo moći pobijediti. Nas u Splitu čeka teška utakmica, sigurno će i atmosfer u dvorani biti dobra. Vjerujem da ćemo shvatiti ozbiljnost utakmice i odigrati bolje no u Zagrebu. Mi do vodstva Splita od 14 razlike u prvom susretu nismo bili pravi, a tek onda smo imali pravi pristup. Mi moramo protivnika shvatiti jako ozbiljno i kvalitetnije pristupiti obrambenim zadacima. Stvar je htijenja. Energetski smo bili odlični posljednjih dvanaest minuta, a to u Splitu treba produžiti na cijelu utakmicu', kazao je Anzulović koji je objasnio novinarima da ga, usprkos činjenici da je Split bio na korak, 'žuti' nisu ničime iznenadili.

Ogled protiv Splita najavio je i Vedran Princ koji je bio jedan od boljih pojedinaca u redovima Cedevite u prvoj utakmici:

'Bit će nezgodno i zbog ambijenta u Gripama jer očekuje nas vrući teren i puna bučna dvorana. Pobijedili su nas u Splitu u A-1 ligi, sada su nam stvarali puno problema i dokazali da su neugodni i da nam zapravo ne leže. Mi imamo kvalitetu i vjerujem da ćemo odigrati kako treba te probati osigurati da se polufinalna serija ne mora seliti ponovno u Zagreb. Ja sam odigrao solidno prvu utakmicu, uvijek netko iskoči u našim redovima i to nije sporno, ali bitno je da kao momčad odigramo još kvalitetnije, uz potpuni angažman svih na parketu. Vjerujem da mi to možemo i da ćemo uspjeti proći u finale već nakon Splita.'