NEZAUSTAVLJIVI BASKI

Nakon Uniteda, Bilbao srušio i Schalke

30.03.2012 u 08:32

Bionic
Reading

Athletic Bilbao se promeće u najbolju nogometnu priču ovogodišnje nogometne Europske lige. Klub za koji prema statutu smiju nastupati samo Baski pobjedom 4:2 u Gelsenkirchenu nad Schalkeom je došao na koračić od europskog polufinala

Krcat i iznimno glasan stadion vidio je klasičnu nogometnu ljepoticu. Athleticc Bilbao poveo je preko svog najboljeg napadača Llorentea, no Schalke je s dva gola Schalkea prešao u vodstvo. Nijemci su dominirali i činilo se da bi mogli posve okrenuti situaciju u svoju korist, no Llorente je pogodio svoj drugi gol, a u završnici su mu se pridružili De Marcos i Minuain i Baski su nakon Uniteda upisali još jednu sjajnu gostujuću pobjedu vrlo kreativnom igrom.

Tako su baski srušili i drugog lanjskog polufinalista Lige prvaka, a u bolnom porazu svoga sastava kapetan raul je povećao svoj europski rekord na impresivnih 76 golova.

Athletic Bilbao je 1977. izgubio finale Kupa Uefa od Juventusa na golove u gostima, a u slučaju prolaza za svoj drugi europski finale će igrati protiv boljega iz dvoboja Sporting - Metalist.

I ostale utakmice četvrtfinala obilovale su golovima, na svakoj su viđena po tri i u sva tri slučaja domaćini su slavili sa 2:1.

Rezultati:

Schalke 04 - Athletic Bilbao 2:4 (Raul 22, 60 / Llorente 20, 73, De Marcos 81, Muniain 90+2)
Sporting - Metalist 2:1 (Izmailov 51, Insua 64 / Cleiton 90p)
Atletico Madrid - Hannover 2:1 (Falcao 9, Salvio 89 / Salvio 89)
AZ Alkmaar - Valencia 2:1 (Holman 49, Martens 79 / Topal 52)

Neuništivi Raul je doveo Schalke do privremenog preokreta
Treći gol Bilbaoa je potpuno demoralizirao Nijemce