dva tjedna pauze

Nakon što je potvrđeno da je i Novak Đoković zaražen koronavirusom na turniru u Zadru, Hrvatski teniski savez suspendirao sva natjecanja

23.06.2020 u 15:23

Bionic
Reading

Zbog novonastale situacije i pojave COVID-19 na turniru Adria Tour koji je održan od 19. do 21. lipnja u Zadru, Hrvatski teniski savez (HTS) je odgodio sva teniska natjecanja iz kalendara HTS-a na razdoblje od dva tjedna

Zbog novonastale situacije i pojave COVID-19 na turniru Adria Tour koji je održan od 19. do 21. lipnja u Zadru, Hrvatski teniski savez (HTS) je odgodio sva teniska natjecanja iz kalendara HTS-a na razdoblje od dva tjedna, od 22. lipnja do ponedjeljka 6. srpnja.

'Nakon tog datuma Hrvatski teniski savez donijet će odluku o daljnjem nastavku započetih natjecanja, ali i o natjecanjima koja slijede. Odluka je donijeta temeljem preporuka epidemiološke službe', objavio je HTS.

Do odgode teniskih natjecanja u Hrvatskoj došlo je nakon što se na zadarskom turniru iz serije Adria Toura, koji se odvijao od petka do nedjelje, pojavio koronavirus.

Turnir je prekinut uoči nedjeljnog finalnog dvoboja u kojem su se trebali sastati Novak Đoković i Rus Andrej Rubljov. Finalni dvoboj otkazan nakon što se saznalo da je bugarski tenisač Grigor Dimitrov zaražen koronavirusom. Dimitrov je u Zadru odigrao samo jedan meč, u subotu je izgubio od Borne Ćorića za svega 33 minute, i potom je odustao od daljnjih nastupa jer se loše osjećao.

U Zadru su testiranjima odmah podvrgnute 22 osobe, a među tri pozitivna slučaja našao se hrvatski Davis Cup reprezentativac Borna Ćorić koji je rezultat testa objavio na Instagramu uz poruku da nema simptome te da se dobro osjeća. Druga dva pozitivna nalaza imali su Marco Panichi, kondicijski trener Novaka Đokovića, te Christian Groh, trener Grigora Dimitrova.

Novak Đoković nije bio među tenisačima koji su obavili testove u Zadru, već se testiranju podvrgnuo u Beogradu, a u utorak je objavljeno kako je i on pozitivan na COVID-19.