BILO BI TO IZNENAĐENJE

Nakon što je Mandžukić doživio strašnu nepravdu, mogao je odmah pobjeći, no od ovog kluba nije želio ni silne milijune

11.09.2019 u 20:48

Bionic
Reading

Nakon što Juventus nije prijavio Marija Mandžukića za Ligu prvaka, hrvatski napadač mogao je otići iz talijanskog prvaka, ali je odbio novu ponudu iz nogometno egzotične zemlje

Četiri godine je Mandžukić ostavljao srce i dušu na terenu zbog Juventusa. Mediji su ga simpatizirali, navijači obožavali, suigrači poštovali zbog svojeg borbenog stila... No u profesionalnom nogometu ponekad nema sentimentalnosti, zaboravljaju se dobre stvari iz prošlosti...

Nakon što je trener Massimiliano Alegri napustio Juventus, a na klupu sjeo Maurizio Sarri za bivšeg hrvatskog reprezentativca krenuli su problemi. Novi strateg na klupi 'stare dame' u svojim planovima nije imao mjesta za Super Marija, no bez obzira na ponude naš golgeter odlučio je ostati i boriti se za minutažu.

No trenerova je bila zadnja, a da Sarri ne računa u budućnosti na Mandžukića vidjelo se je kada se ime hrvatskog napadača nije našlo na popisu za Ligu prvaka. Udarac ispod pojasa koji ovaj 33-godišnjak nije zaslužio.

  • +9
Mario Mandžukić u dresu Juventusa Izvor: EPA / Autor: ALESSANDRO DI MARCO

Prema pisanju Gazzette dello Sport, odmah nakon što se Mandžukić nije našao na popisu za elitno klupsko natjecanje, mogao je pobjeći iz Juventusa. Katarska Al-Gharafa SC javila se torinskom klubu s ponudom koja je prema navodima talijanskog dnevnika i prihvaćena, ali je transfer stopirao Mandžukić.

Nije želio u nogometnu egzotiku iako bi zarađivao više od pet milijuna eura po sezoni koliko ima zajamčeno u Juventusu u ugovoru koji mu još traje dvije sezone, do ljeta 2021.

Najvjerojatnije hrvatski napadač čeka siječanj i zimski prijelazni rok kada bi prihvatio neku ponudu iz Europe.