MOŽE LI IZDRŽATI?

Nakon prve vožnje Kostelić na postolju

18.02.2011 u 11:47

Bionic
Reading

Na Svjetskom prvenstvu u skijanju u Garmischu završena je prva vožnja veleslaloma. Najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić trenutačno se nalazi na trećem mjestu s dobrim šansama za novu medalju

Vodeći skijaš Svjetskog kupa Ivica Kostelić nalazi se na odličnom trećem mjestu nakon što je 98 skijaša iz 57 zemalja odvozilo prvu vožnju.

Premda je u prvom dijelu staze načinio dvije pogreške, Kostelić ima svega 25 stotinki sekunde zaostatka za vodećim Norvežaninom Akselom Lundom Svindalom. Na drugom mjestu nalazi se Austrijanac Philipp Schoerghofer koji je imao 18 stotinki bolje vrijeme od vodećeg skijaša Svjetskog kupa.

U drugoj vožnji bit će velika borba za jednu od medalja, jer je četvrti nakon prvog 'laufa' Amerikanac Ted Ligety zaostao za Kostelićem dvije stotinke, a peti Švicarac Dider Cuche 15 stotinki.

U prvoj vožnji nastupila su još tri hrvatska skijaša. Natko Zrnčić-Dim je zauzeo 42. mjesto sa 3,11 sekundi zaostatka, Sebastian Brigović je osvojio 53. mjesto sa 4,42 sekunde zaostatka, dok Tin Široki nije završio prvu vožnju.

Druga vožnja je na rasporedu u 13.30 sati.