DAVIS CUP

Nakon poraza od Italije Hrvatska loše krenula i protiv Švedske, Gojo pao u dva seta

15.09.2022 u 17:21

Bionic
Reading

Hrvatska muška teniska repezentacija gubi od Švedske sa 0-1 u susretu 2. kola skupine A Davis Cupa u Bologni, prvi bod Šveđanima osigurao je Elias Ymer 6-2, 7-6 (2) pobjedom protiv Borne Goje

Za Ymera je ovo druga pobjeda u isto toliko nastupa u Bologni, u utorak je svladao i Argentinca Sebastiana Baeza, dok je Gojo upisao drugi poraz, u srijedu je izgubio i od Talijana Lorenza Musettija.

Prvi set protekao je u potpunoj dominaciji Šveđanina koji je lakoćom držao svoj servis, dok je stalno prijetio "breakom" na Gojin te mu dva puta oduzimao početni udarac. Gojo je uspio zadžati svoja prva dva servis-gema iako je svaki put bio suočen s "break-loptom" i povesti sa 2-1, no uslijedila je serija od pet gemova zaredom za Ymera kojima je dobio prvu dionicu sa 6-2.

U drugom setu Gojo je zaigrao mnogo bolje, poglavito na reternu, a i 26-godišnji Šveđanin je počeo više griješiti te je meč bio mnogo izjednačeniji. Kod vodstva Goje 2-1 naš je tenisač stigao do prve "break-lopte" u meču, ali Ymer se uz veliku pomoć mreže uspio spasiti. No, kod prednosti od 3-2 Gojo je uspio oduzeti servis Ymeru samo da bi odmah u sljedećoj igri ispustio tu prednost, pa je o pobjedniku drugog seta odlučivao "tie-break". Šveđanin je u odlučujućoj igri daleko bolje reternirao te priveo susret kraju.

Hrvatska, koja je lani igrala finale Davis Cupa, sada se nalazi u vrlo teškoj poziciji. Nakon 0-3 poraza od Italije u 1. kolu i gubitka prvog dvoboja protiv Švedske više nema pravo na krivi korak u Bologni. Mora preokrenuti susret protiv Švedske te svladati Argentinu u subotu kako bi osvojila jedno od prva dva mjesta u skupini koja vode na završnicu koja će se igrati krajem studenoga u Malagi.

Slijedi dvoboj Borne Ćorića i Mikaela Ymera, dok su za igru parova prijavljeni Nikola Mektić i Mate Pavić za Hrvatsku, a Andre Goransson i Elas Ymer za Švedsku.