ples milijuna

Nakon ove informacije ne čudi da Barca i Real Madrid brane Superligu pod svaku cijenu; Španjolce u novom natjecanju čeka bolesno puno novaca

22.04.2021 u 21:23

Bionic
Reading

Španjolski velikani bi po podjeli novaca u Superligi mogli zaraditi i 600 milijuna eura po sezoni

Superliga je nastala u nedjelju, a već je u utorak s 12 početnih čllanova pala na njih samo tri. Najprije su ju napustili engleski klubovi Manchester City, Manchester United, Liverpool, Arsenal, Tottenham i Chelsea, a potom su isto napravili i Inter i Milan, te madridski Atletico.

U Superligi, ili njenim ruševinama, još su ostali samo Juventus, Barcelona i Real Madrid, a to ni ne čudi kada se pogleda koliko su španjolski velikani trebali zaraditi u slučaju da osvoje ovo natjecanje. Prema sadašnjem sustavu u Europi, najviše dobiva pobjednik Lige prvaka koji u blagajnu spremi oko 100 milijuna eura, a taj novac je ništa prema onome što nudi Superliga.

Najveći dio od čak 7.2 milijarde eura koliko bi se dijelilo među 20 klubova sudionika dobili bi Barca i Real, posebno u slučaju da osvoje ovo natjecanje. Novac je podijeljen prema vrijednosti brenda svakog kluba, povijesnim zaslugama, rezultatima svake sezone i marketinškoj vrijednosti svake od utakmica.

Barca i Real tu su u samome vrhu pa bi tako najviše i zaradili. Već sam ulazak u Superligu jamči im 350 milijuna erua, a potencijalno su mogli zaraditi i preko 600 milijuna eura u slučaju da osvoje ovo natjecanje. Očito si je Perez napravio natjecanje po svojoj mjeri, a u isto je uvukao i Laportu pa nije ni čudo što su Španjolci zadnji na braniku ove ideje s Juventusom kojem bi također dobro došao novac nakon luđačkog trošenja u Italiji.