KINEZI NUDE BOGATSTVO

Nakon osvojene LP, Drogba napušta Chelsea

21.05.2012 u 13:54

Bionic
Reading

Didier Drogba ove je subote bio, uz Petra Čecha, prvo ime londonskih 'plavaca', s kojima je osvojio Ligu prvaka. No ni ispunjenje sna Romana Abramoviča nije smekšalo igrača iz Obale Bjelokosti pa će karijeru nastaviti u Kini

Nakon što je golom u 88. minuti anulirao Bayernovu prednost, Didier Drogba preuzeo je odgovornost na svoja leđa i u zadnjoj seriji kaznenih udaraca pogodio za ukupno slavlje Chelseaja. Uz Petera Čecha, igrač Obale Bjelokosti bio je dakle ključni igrač na putu do osvajanja Lige prvaka i stoga je jasno da su njegovom najavom odlaska iz kluba - razočarani.

No nogomet je velik posao i sada bi na kraju mogli zaraditi svi. Kineski Shanghai Shenhua navodno sprema 250.000 funti tjedne plaće Drogbi, a i klub sa Stamford Bridgea mogao bi dobro zaraditi.

'Mi volimo Didiera, on je veliki igrač, ali moramo razmisliti što je najbolje za klub i njega u isto vrijeme. On je oduvijek bio igrač za velika djela', rekao je Bruce Buck, Chelseajev direktor.

No ako već Drogba mora otići, čini se da će Di Matteo ipak ostati. Naime, prema informacijama iz Londona, s talijanskim stručnjakom, koji je preuzeo momčad od Andrea Villas-Boasa, za stol će sjesti i prvi čovjek kluba, Rus Roman Abramovič, kako bi dogovorili koga će dovesti u Chelsea.