teški dani za prvaka

Nakon neobjašnjive gluposti u Britaniji, Vettel se vraća tamo gdje sve krenulo po zlu

18.07.2019 u 16:31

Bionic
Reading

Zabijanjem u Maxa Verstappen u nedjelju u Silverstoneu Sebastian Vettel zaokružio je katastrofalnih godinu dana punih grešaka koje su započele skupom pogreškom u Hockenheimu, na utrci koja slijedi za desetak dana...

Njemački 32-godišnji vozač našao se ponovo pod lavinom kritika nakon iznimno slabog nastupa u Silverstoneu gdje je na kvalifikacijama osvojio tek šesto mjesto, dok je Charles Leclerc bio u manje od desetinke od vodećih Mercedesa. U utrci je to sve izgledalo nešto bolje sve dok nije napravio potpunu glupost i zabio se u stražnji kraj Maxa Verstappena, zbog čega je kažnjen i završio je među zadnjima.

  • +3
Formula 1, Velika nagrada Britanije Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Time je zaokružio godinu dana katastrofalnih nastupa punih vozačkih pogrešaka koje su počele u Hockenheimu kad je sigurnu pobjedu upropastio nespretnim izlijetanjem u šljunčanu klopku iz koje se nije uspio izvući, u završnim krugovima utrke.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Vimeo

Za desetak dana vraća se na Veliku nagradu Njemačke i već zna da će zbog incidenta s Verstappenom startati s deset kaznenih pozicija unazad pa se nema čemu pozitivnom nadati. Glasine o njegovom odlasku iz sporta glasnije su nego ikad.

Sve utrke nove sezone Formule 1 ekskluzivno možete u HD kvaliteti gledati na MAXtv-u (Arenasport 2). Više informacija OVDJE.

'Nisam zabrinut, rezultati će doći,' pokušao je umiriti talijansku javnost Sebastian Vettel svojom posljednjom izjavom, no malo je još onih koji imaju u njega vjeru.

'Znam da mogu biti bolji i jedva čekam utrku u Njemačkoj,' dodao je četvrtostruki prvak Formule 1 koji ima ugovor s Ferrarijem za sljedeću sezonu i zasad mu ravnatelj Mattia Binotto drži leđa. No, pitanje je koliko još dugo...