'modri' na 'plavce'

Nakon Liverpoola, Dinamovi juniori igrat će protiv još jednog engleskog velikana

13.03.2019 u 21:09

Bionic
Reading

Dinamova juniroska momčad, koja je u utorak nakon penala u osmini finala juniorske Lige prvaka izbacila Liverpool, doznala je suparnika u četvrtfinalu ovog natjecanja

Igrači Igora Jovićevića u utorak su u osmini finala juniroske Lige prvaka izbacili Liverpool. U jednako dramatičnoj završnici, kao i u kolu prije, kada su slavili protiv moskovskog Lokomotiva.

I protiv 'redsa' je nakon 90 minuta bilo 1:1, te se za prolazak dalje raspucavalo s 'bijele točke'. A Dinamo je opet imao sjajno raspoloženog Dinka Horkaša, koji je zaustavio dva penala Liverpoolovih igrača.

  • +17
Dinamo - Liverpool, 1/8 finala juniorske Lige prvaka, 12.3.2019. Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

Suparnici Dinamu bit će igrači Chelseaja koji su u srijedu pobijedio Montpellier 2:1 golovima Castilla (21. minuta) i McCormicka (81. minuta). Strijelac za Montpellier bio je Abouyev u 78. minuti. 

Chelsea se u natjecanje plasirao preko domaćeg prvenstva juniora koje je osvojio sezonu ranije. Englezi su prvo u dvije utakmice bili bolji od norveškog Moldea s ukupnih 14:1. Nakon toga na red je stigao Elfsborg kojeg su izbacili s ukupnih 9:0, a zatim i Monaco koji su izbacili pobjedom 3:1.

Četvrtfinalna utakmica u kojoj će Chelsea biti favorit igrat će se u Londonu 2. ili 3. travnja.