Davis Cup

Nakon Goje i Čilić upisao pobjedu: Marin se namučio sa 182. tenisačem svijeta, ali Hrvatska vodi 2:0

06.03.2020 u 20:29

Bionic
Reading

Nakon prvog dana kvalifikacijskog dvoboja za odlazak na završni turnir Davis Cupa tenisača Hrvatska vodi protiv Indije u Zagrebu s 2:0

Marin Čilić (ATP - 37.) je nakon dva sata i 12 minuta napetog i neizvjesnog dvoboja u zagrebačkom Domu sportova svladao Ramkumara Ramanathana (ATP - 182.) sa 7:6 (8), 7:6 (8) i tako donio vodstvo od 2:0 hrvatskoj reprezentaciji u protiv Indije u kvalifikacijskom meču za plasman na finalni turnir Davis Cupa.

Kako je u prvom dvoboju 22-godišnji Borna Gojo (ATP - 277.) svladao favoriziranog Prajnesha Gunneswarana (ATP - 132.) s 3:6, 6:4, 6:2, Hrvatskoj reprezentaciji je u subotu potrebna još samo jedna pobjeda kako bi se drugu godinu zaredom našla u borbi za naslov na turniru kojem će u studenome domaćin ponovno biti Madrid. Mogu ga donijeti već Mate Pavić i Franko Škugor u igri parova kojom će u 15 sati biti otvoren subotnji program, a ne uspiju li oni u tome, priliku će dobiti ponovno Marin Čilić.

Za svoju 40. pobjedu u Davis Cupu, a 30. u pojedinačnim mečevima, Čilić je hrvatske navijače još jednom dobro 'prodrmao', držao ih na iglama i u oba 'tie-breaka' spašavao set-loptu protiv 25-godišnjeg Ramanathana, koji se pokazao vrlo zahtjevnim suparnikom.

U prvom setu nijedan tenisač nije dobio priliku zaprijeti na servis suparnika, a Indijac je prvi došao do prednosti u 'tie-breaku' (5:4). Međutim, stečeno je odmah u sljedećem poenu propustio. Imao je Indijac i set-loptu (6:5), ali nije dobio priliku za realizaciju. Ramanathan je kod 8:8 prigovarao da Čilić odugovlači sa servisima i previše troši na pripremu, da bi nakon izgubljenog poena, na treću Marinovu set-loptu napravio dvostruku pogrešku.

Drugi set je slijedio scenarij prvog, s tom razlikom što su obojica tenisača propustila po dvije prilike za 'break'. Čilić je svoje imao u trećem i devetom gemu, a Ramanathan obje u šestom. Na kraju je rasplet ponovno bio u 'tie-breaku' koji je Indijac otvorio vodstvom 2:0. Čilić je odmah vratio izgubljeno i kod 5:4 promašio "zicer" forhend za dvije meč-lopte. Poveo je Marin 6:5 i ponovno promašio forhend za pobjedu. Indijac je kod 7:6 imao priliku odvesti meč u treći set, ali se Čilić izvukao. Kod 8:7 je promašio lagani pasing, a kod 9:8, na treću meč-loptu, dočekao je promašaj Ramanathana nakon kojeg su i on, i izbornik Vedran Martić, cijela hrvatska ekipa i navijači mogli odahnuti.

Čilić je završio dvoboj s 20 aseva i dvostruko više izravnih poena (24:12) u izmjenama od suparnika.

Izbornik Vedran Martić najavio je da nema razloga mijenjati nominaciju za igru parova pa je za očekivati da će Mate Pavić i Franko Škugor protiv Rohana Bopanne i Leandera Paesa imati priliku odvesti Hrvatsku na Davis Cup finale u Madridu.

HRVATSKA - INDIJA 2-0

Borna Gojo - Prajnesh Gunneswaran 3:6, 6:4, 6:2

Marin Čilić - Ramkumar Ramanathan 7:6 (8), 7:6 (8)

Subotnji raspored (od 15 sati):

Mate Pavić/Franko Škugor - Rohan Bopanna/Leander Paes

Marin Čilić - Prajnesh Gunneswaran

Borna Gojo - Ramkumar Ramanathan