GRUZIJA NIJE IZDRŽALA

Nakon drame Hrvati ipak (još) bez Eura

11.10.2011 u 20:52

Bionic
Reading

Nakon svih peripetija, nogometnih drama i tragedija, Hrvatska je nakon pobjede nad Latvijom 2:0 (0:0) na Kantridi ipak ostala iza Grčke i kvalifikacije za Euro završila na drugom mjestu skupine. Odlazak na treću europsku smotru u nizu morat ćemo tražiti kroz dodatne kvalifikacije

Hrvatska je od početka igrala gledljivo i svrsishodno, ali nedostatak realizacije držao je nulu na riječkom semaforu. Dva puta su gosti izlazili u situacije 1:1 na Pletikosu, ali prvi put uslijedio je promašaj, a u nastavku je Stipe upisao obranu za pamćenje. Da smo večeras prošli, i on bi bio junak lude nogometne večeri iako je to bio jedini šut Latvijaca u okvir gola.

Hrvati su imali posjed 'a la Barcelona', ali sjajni gostujući vratar čuvao je svoju mrežu punih 65 minuta. Sve to vrijeme, točnije od 19. minute, Gruzija je vodila protiv Grka i Hrvatskoj su vrata Eura bila širom otvorena. Samo je trebalo otvoriti račun.

I to se dogodilo u 66. minuti! Strinić je ubacio sa svoje lijeve strane, a Eduardo je zicer mirno realizirao glavom i tako prebrisao dotadašnje promašaje. Puna Kantrida, koja je frenetičnim pljeskom dočekala svoje posrnule nogometaše, eksplodirala je od sreće, stožer i rezerve umalo su srušili kućicu u kojoj su sjedili.

Šest minuta kasnije, Srna je ubacio Mandžukiću, koji je postavio konačnih 2:0. Klimaks se bližio, ali Grci su deset minuta prije kraja nakon odbijanca izjednačili, malo zatim i poveli i situacija se iz bajkovite vratila u realnu. Čekaju nas novi izazovi, Hrvatska će gotovo sigurno ići u kvalifikacije. Ako Švedska ili Danska kod kuće uzmu i jedan bod, takav će epilog postati i matematički točan.