kandidat za titulu

Nakon desetljeća bez titule prvaka, Ferrari predstavio bolid koji bi to trebao promijeniti

15.02.2019 u 16:16

Bionic
Reading

Momčad Ferrarija ovog petka predstavila je svoj novi SF90 bolid s kojim bi Sebastian Vettel i Charles Leclerc trebali konkurirati Mercedesu i Red Bullu u borbi za titulu prvaka...

Talijanska momčad čeka na titulu vozačkog prvaka još od 2007. godine, a na konstruktorsku punih deset sezona. U 2018. godini Vettel je imao priliku to prekinuti, no što zbog taktičkih grešaka momčadi, što zbog njegovih gafova naslov je ponovo pripao Mercedesu i Lewisu Hamiltonu.

  • +11
Formula 1, VN Brazila Izvor: Pixsell / Autor: James Moy/Press Association/PIXSELL

Ove sezone u Ferrariju se nadaju da je suši napokon došao kraj, a ovog petka je predstavljen SF90, novi bolid s kojim namjeravaju jurištati na sam vrh.

Na bolidu se mogu uočiti neka slična aerodinamička rješenja viđena ranije ovaj tjedan kod rivala, no važnije će biti ono što je ispod šasije, prije svega pogonska jedinica koja mora nadmašiti onu Mercedesovu ako Talijani žele do naslova prvaka.

Novost će naravno biti i mladi Charles Leclerc u crvenom bolidu od kojeg svi mnogo očekuju nakon sjajne debitantske sezone za volanom Saubera.

Što se Sebastiana Vettela tiče, njemu istječe ugovor na kraju sezone i mogla bi mu ovo biti posljednja prilika da ponovi ono što je njegov uzor Michael Schumacher pet puta napravio i okruni se u crvenom kombinezonu titulom prvaka svijeta...