Olimpijske igre

Nakon debakla u kvalifikacijama oglasio se i izbornik odbojkašica: 'Moramo nešto promijeniti, nismo igrali kako smo htjeli'

10.01.2020 u 17:23

Bionic
Reading

Hrvatske odbojkašice su u petak izgubile od reprezentacije Njemačke s 0:3 (15:25, 17:25, 23:25) i s tri poraza završile nastup na kvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre 2020., kojem je domaćin nizozemski Apeldoorn, nakon čega je izbornik Daniele Santarelli najavio promjene za buduće akcije

Hrvatske odbojkašice su u petak izgubile od reprezentacije Njemačke s 0:3 (15:25, 17:25, 23:25) i s tri poraza završile nastup na kvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre 2020., kojem je domaćin nizozemski Apeldoorn, nakon čega je izbornik Daniele Santarelli najavio promjene za buduće akcije.

"Nismo igrali kako bismo htjeli igrati, ali nije ni lako dobro igrati nakon prethodna dva poraza. Za mene je važno bilo procijeniti što ovaj tim može napraviti u budućnosti, a vjerujem da možemo više od prikazanog na ovom turniru. Nešto se mora mijenjati, a vjerujem da ćemo s vremenom moći napraviti puno više", izjavio je talijanski stručnjak nakon što je Hrvatska završila turnir s dva osvojena seta u tri utakmice.

Budući da su prethodna dva poraza, od Turske i Belgije, značila da Hrvatska više ne može proći u daljnju fazu kvalifikacija, izbornik Santarelli priliku je dao igračicama iz druge postave, a među njima je bila i Ema Strunjak.

"Ova utakmica možda nije bila rezultatski bitna, ali bila je za nas kao za ekipu i budućnost. Moramo dati više, a radom i trudom ćemo uspjeti doći do boljih rezultata", zaključila je 20-godišnja igračica talijanske Perugie.

Za Hrvatsku su na ovom turniru igrale Samanta Fabris, Sanja Gamma, Bernarda Brčić, Lea Deak, Lucija Mlinar, Matea Ikić, Katarina Pavičić, Ema Strunjak, Martina Šamadan, Beta Dumančić, Božana Butigan, Rene Sain, Nikolina Božičević i Lara Vukasović.

Sljedeća akcija koja čeka hrvatske odbojkašice je nastup u Europskoj zlatnoj ligi krajem svibnja.