još su u šoku

Nakon blamaže i neočekivanog remija s Japancima naš je reprezentativac otkrio što se događalo u svlačionici 'kauboja' po svršetku utakmice

  • Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 16.01.2021 15:08
  • Objavljeno 16.01.2021 u 12:37
Bionic
Reading

Marino Marić bio je jedina svjetla točka na utakmici s Japanom. Zabio je naš pivot sedam golova, no... 'Kauboji' su se propisno izblamirali na samom startu Svjetskog prvenstva u Egiptu nakon što su u posljednjim sekundama utakmice golom Ivana Čupića iz sedmerca osigurali 'časni' remi 29:29

Nakon utakmice nikome nije bilo lako, šokirali su nas Japanci iako su u odnosu na Hrvatsku najmanje pet klasa niže u rukometnom svijetu. No, ostavili su 'samuraji' srce na parketu, pošteno su se borili i iskoristili svaku pogrešku naših 'kauboja'. Koji su na trenutke izgledali kao neki tamo rekreativci koji su doslovno zalutali na Svjetsko prvenstvo.

'Baš smo se namučili, prije svega olako smo ušli u utakmicu, pripremali smo iz nekih videa, vidjeli smo da su brzi i neugodni i da ih je Dagur Sigurdsson dobro posložio. Na snimkama je sve bilo podnošljivo, ali na terenu nije bilo dobro', kazao je nakon prospavane noći naš najbolji igrač na toj utakmici, pivot Marino Marić.

Zabio je sedam golova, ali nije imao raspoloženih suigrača, nitko ga nije pratio...

  • +25
Hrvatska - Japan, SP u rukometu, 1. kolo, 15. siječnja 2021. Izvor: EPA / Autor: Hazem Gouda / Egypt Handball 202

'Prvih 20 minuta smo bili u paralizi, zabijali su nam kako su htjeli, u napadu smo sigurno fulali 4-5 zicera i otišli su na 6:2. Krenula je agonija, tražili smo se, bili smo u stanju šoka i čekali smo da uđemo u našu normalu. Tek pred kraj poluvremena smo napravili neku seriju. U drugom dijelu vratili smo se u igru, imali smo četiri lopte za plus jedan, ali nismo uspjeli. Podbacili smo u prvom poluvremenu u svim segmentima i nismo krenuli kako mi to znamo i možemo, bili smo u nevjerici i šoku, a tako ne funkcioniraš', iskreno je pričao Marino i otvoreno priznao:

'Krenuli smo olako, promašivali zicere, oni su letjeli iz naših grešaka i to je to. U rukometu nema više nekog s kim možeš olako, svi znamo da u klubu ako igraš s trećeligašem opustiš se i dobije te. Japan je moderna ekipa, ako ne uđeš dobro, normalno je da će te kazniti. Početak je odlučio, da smo krenuli normalno, sve bi možda bilo drugačije. Minus sedam je teško vratiti protiv bilo koga, a kamoli ozbiljne ekipe, ne smijemo si više dozvoliti blackout, svi su se trudili, ali to stanje šoka te makne da nisi na vrhuncu.'

VIDEO: Hrvatski rukometni savez (HRS)

Jedva smo izbjegli poraz, Ivan Čupić zabio je par sekundi prije kraja utakmice iz sedmerca za konačnih 29:29. Kako je sve to izgledalo u svlačionici nakon tako šokantne utakmice?

'Svi smo profesionalci i znamo što smo napravili. Ne, nismo radili nikakve drame, probali smo ostati kompaktni, pošteno smo si rekli da je bilo loše i ako mislimo nešto napraviti da ne možemo ovako. Prva je utakmica, ništa nije izgubljeno, ali poljuljalo nas je, sad se moramo vratiti iz oluje u mirno more', prepričao je Marić i najavio sljedeću utakmicu. 'Kauboji' već sutra (nedjelja, 17. siječnja, 18 sati) igraju protiv Angole:

'Radili smo analizu, Nikša Kaleb nam je isto pomogao jer ih je gledao, već smo vidjeli neke opasnosti. Nakon Japana sada je i Angola opasna, na nama je da se pripremimo i da budemo ono što smo bili prošle sezone, da pokažemo ono što možemo. Ako krenemo opet s greškama, bit će teško, moramo prihvatiti presing kada smo u ulozi favorita', zaključio je Marino Marić.