SLOVENSKI MEDIJI

Nakon 'bitke za Balkan' Mariboru ostala realna nada

23.08.2012 u 08:35

Bionic
Reading

Kao i hrvatski mediji, tako su i slovenski velik dio prostora posvetili maksimirskoj utakmici Dinama i Maribora koja je završena pobjedom domaće momčadi 2:1

Slovenski portal 24ur piše da je u 'bitki za Balkan' prvi dio dobio Dinamo. No novinar nije nezadovoljan predstavom 'viola' te tvrdi da su se mariborski nogometaši predstavili u dobrom svjetlu i da im je za bolji ishod nedostajalo koncentracije u akcijama koje su obećavale. U tekstu se navodi da se u Maksimiru našlo i oko 150 gostujućih navijača.

Slovenski Dnevnik piše o porazu koji ostavlja realnu nadu da se dohvati Liga prvaka, drugi put nakon 1999. Također, taj portal zaključuje da je Dinamo bio dominantniji u prvih 20 minuta, ali da je kasnije Maribor uspostavio ravnotežu te je u pojedinim trenucima čak izgledao konkretnije i bolje. U izvještaju se spominje paklena vrućina, zatim razjedinjenost maksimirskih tribina zbog Mamića, to da su vladale velike mjere sigurnosti i da sukoba na stadionu između navijača nije bilo.

I Delo svoj tekst o utakmici započinje mišlju da Maribor bez obzira na poraz ima dobre šanse dohvatiti elitno natjecanje. Jednako tako, novinar smatra da je Maribor tek nakon 25 minuta počeo igrati i da je Dinamo imao više neiskorištenih prilika te je revanš otvoren.

U izvještaju na službenoj stranici slovenskog kluba piše se o utakmici koja je dignula na noge Sloveniju, govori o velikom broju Mariborovih fanova u Zagrebu te isto tako ističe da je slovenski prvak stigao do gola u gostima koji mu daje veliku nadu da će nakon drugih 90 minuta on biti taj koji će vidjeti Ligu prvaka.