MAKSIMALNI MEDVEŠČAK

Nakon Beča 'medvjedi' osvojili i Villach

25.09.2011 u 21:35

Bionic
Reading

Hokejaši Medveščaka vraćaju se s trodnevne turneje po Austriji s maksimalnim brojem bodova. Na gostovanju u Beču i Villachu ostvarili su dvije pobjede i sad s dosta optimizma iščekuju naredni petak i utakmicu protiv Olimpije u Domu sportova

Nakon što je Medveščak u petak dobio Vienna Capitalse nakon izvođenja kaznenih udaraca i tako osvojio nova dva boda u Ebel ligi, dva dana kasnije zagrebački hokejaši bili su još uspješniji u Villachu. U gradu na granici Austrije i Slovenije 'medvjedi' su pobijedili sa 4:2.

Bila je to zanimljiva utakmica u kojoj su igrači Martyja Raymonda po dva puta zabijali s igračem više, ali i s igračem manje. Već u prvoj trećini stigli su do prednosti od dva gola, a pogotke su postigli Adam Naglich nakon dodavanja novog ruskog pojačanja Vjačeslava Truhna i Franka Banhama u 12. minuti te Tom Zanoški tri minute kasnije s igračem manje na dodavanje kapetana Alana Letanga. Već nakon nepune dvije i pol minute u drugoj trećini Andy Sertich iskoristio je asist Ryana Kinasewicha i s igračem više povisio vodstvo na 3:0, a onda smo vidjeli malo 'šaketanje' u kojem su sudjelovali Naglich, Kenneth Macaulay i Pascal Morency s jedne, te Pierre Luc Sleigher i Nico Toff s druge strane, nakon kojeg su Zagrepčani ostali s igračem manje.

Točno 13 sekundi po nastavku utakmice na nedostižnih 4:0 povisio je David Brine (asistirali su Zanoški i Letang), bio je to već drugo gol s igračem manje i već tad je bilo jasno da domaćini neće tako lako doći do bodova na koje su uoči utakmice nesumnjivo računali. Istina, u razdoblju od 27. do 29. minute Derek Damon je dvaput pogodio mrežu Michaela Ouzasa, jednom s dva igrača više i jednom s jednim, no to je u rezultatskom smislu bilo sve od Villacha. Bodovi su otputovali u Zagreb!

Medveščak je s četiri boda u dvije utakmice na Austrijskoj mini turneji stigao do ukupno šest osvojenih bodova i nalazi se u gornjem dijelu prvenstvene ljestvice.