ZABORAVLJENI KUP

Nakon 42 godine stanke opet je krenulo...

09.08.2012 u 12:40

Bionic
Reading

Boca Juniors osvojili su argentinski kup nakon što su u odgođenom finalu pobijedili 2:1 Racing Club i tako postali jedini pobjednici u 42 godine tog natjecanja u Argentini

Urugvajski napadač Santiago Silva doveo je Bocu u vodstvo u 21. minuti utakmice, dok je vodstvo na 2:0 povećao Lucas Viatri nakon sat vremena igre.

Jedini pogodak za Racing postigao je Valentin Viola u 68. minuti utakmice koja je igrana na neutralnom terenu u San Juanu pred oko 35.000 gledatelja.

Finale argentinskog kupa bilo je odgođeno zbog prenatrpanog prvenstvenog rasporeda tako da je igrano tjedan dana nakon početka sezone 2012/13.

Po uzoru na europska kup natjecanja, poput španjolskog Kupa kralja ili engleskog FA kupa, argentinski kup okuplja 186 klubova iz pet argentinskih liga, a igra se u 'knock out' sistemu.

Boca je bila pobjednik argentinskog kupa i 1969. godine, jedini put kada je to natjecanje odigrano do kraja.

Iduće godine argentinski kup je prekinut nakon što je odigrana samo prva utakmica finala, dok uzvrat nikada nije odigran, da bi to natjecanje argentinski nogometni savez opet pokrenuo prošle sezone.

Za Boca Juniors je ovaj naslov utjeha nakon što nije osvojio ni argentinsko prvenstvo, a i poražen je u finalu južnoameričkiog Copa Libertadoresa od brazilskog Corinthiansa.