CHINA CUP 2017.

Nakon 40 sati puta nogometaše u Kini dočekao 'težak zrak'

10.01.2017 u 20:29

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija u utorak je u dobrom raspoloženju odradila drugi trening u Nanningu...

Hrvatska se poslije dolaska u Kinu priprema za susret s Čileancima, prvacima Južne Amerike, no straha neće biti. Svi pozvani ponosno će braniti reprezentativne boje. No zbog problema s vremenom put je trajao čak 40 sati, a dolaskom u Nanning hrvatsku je reprezentaciju dočekao 'težak' zrak...

'Moramo bez alibija ući u utakmicu i pokazati se u najboljem svjetlu. Dat ćemo sve od sebe, znamo čiji dres nosimo i nema druge. Pokušat ćemo se nametnuti i izborniku', rekao je Franko Andrijašević za hns-cff.hr.

Izbornik Čačić smatra da ovoga puta Čileu pripada uloga blagog favorita, s obzirom na ranije okupljanje.

'Oni su već tjedan dana u Kini, sigurno su se bolje priviknuli, a osim toga ne znamo u kojem će sastavu istrčati. Ipak, ne smijemo previše razmišljati o njima, nego pružiti koliko možemo', naglasio je Andrijašević.

Kakvi su prvi dojmovi o najmnogoljudnijoj zemlji svijeta?

Kako i gdje gledati China Cup?

Osim na MAXtv-u (Arenasport), utakmice China Cupa možete gledati putem usluge MAXtv To Go (usluga web & mobile) koristeći aplikaciju na svom mobilnom uređaju ako se u trenutku dok traje utakmica nalazite na putu. Više informacija potražite OVDJE.

'Kina je drugi svijet, za neke stvari nismo ni znali da postoje, a i atmosfera na otvaranju je izvrsna', kaže član vodeće momčadi hrvatske lige.

Filip Ozobić, nogometaš azerbajdžanske Gabale, ističe da su igrači i stručni stožer oduševljeni viđenim u Nanningu.

Čudo je što Kinezi rade, i stadion i cijeli grad. Svima je drago što su došli na China Cup. Igrao sam jednom prilikom na moskovskom Lužnjikiju, koji je možda i veći, no ovaj je stadion nov, lijep i bit će nam ugodno igrati', najavio je Ozobić.

Hrvatska je dugo putovala do Kine, a prvi dvoboj očekuje je u srijedu protiv Čilea.

'Put je bio zahtjevan, no moramo se priviknuti na uvjete. Zrak je težak, ali dat ćemo sve od sebe kako bismo odradili dobru utakmicu. Većinom su tu igrači koji se poznaju iz hrvatske lige i mislim da ćemo se svi brzo uklopiti', smatra Ozobić.

Tko će zaigrati u utakmici Čilea i Hrvatske (srijeda,11. siječnja, 12.35 sati, Arenasport 3)?

'Na izborniku je odluka, ali siguran sam da ćemo na ovom turniru svi dobiti priliku', zaključio je Ozobić.