NAJDUŽI STAŽ

Nakon 22. godine Sloan napustio klupu Utaha

11.02.2011 u 08:50

Bionic
Reading

Trener s najdužim stažem u jednom klubu u četiri sjevernoameričke lige, NBA, NHL, NFL i MLB, Jerry Sloan napušta kormilo Utah Jazza nakon što je posljednje 22. godine vodio košarkašku momčad iz Salt Lake Cityja

Prema pisanju američkih medija Sloan je napustio klub nakon sukoba s glavnim menadžerom momčadi Kevinom O'Connorom. Prema informacijama koje stižu iz tabora 'jazzera' Sloan je napustio klub vidno potresen i razočaran. Vodstvo kluba vijest o promjeni trenera kasnije je potvrdilo na konferenciji za novinare.

'Osjetio sam kako je vrijeme da krenem dalje. Polako mi je nestajalo snage. O ovome sam razmišljao zadnjih nekoliko dana i shvatio sam da je ovo najbolje vrijeme da odem', kazao je na konferenciji za novinare Sloan.

Sloan je vodio Chicago Bullse od 1979. do 1982. godine, dok je na klupi Utaha bio od 1988. godine. U karijeri je upisao 1221 pobjedu i 803 poraza. Jedini je trener u povijesti NBA lige koji je ostvario 1.000 pobjeda u jednom klubu.

Premda u trenerskoj karijeri nije osvojio niti jedan naslov prvaka, niti je dobio nagradu za trenera godine, Sloana smatraju jednom od najboljih NBA trenera svih vremena. U travnju 2009. godine uvršten je u košarkašku Kuću slavnih.