MOMČAD POHARALA GRIPA

Nakon 13 godina odblokiran račun Hajduka

20.01.2009 u 17:07

Bionic
Reading

Trinaest dugih godina Hajduk je poslovao na rubu ili s druge strane financijskih zakona Republike Hrvatske. Od utorka 'bili' su okrenuli novu stranicu u svoj povijesti, odnosno odblokirali su bankovni račun

Hajdukov račun blokiran je bio od travnja 1996. kada je država odlučila naplatiti porezna dugovanja, a nedugo potom i Komercijalna banka rate za kredit čije su kamate iznosile vrtoglavih 68 posto. Upao je Hajduk u 'vrzino' kolo dugovanja iz kojeg se nije mogao izvući. Unatoč najavama čelnika kluba kako će uskoro riješiti i podmiriti dugovanja 'dužnička kriza' potrajala je gotovo 13 godina.

'Platili smo sve što su vjerovnici tražili i napokon i odblokirali račun', izjavio je predsjednik Hajduka Mate Peroš i posebno naglasio kako je tim činom okrunjena privatizacija Hajduka, jer klub sada može normalno poslovati.

Dobre vijesti s prvog kara ne prate i dobre vijesti iz svlačionice, jer je momčad prorijedila gripa. Uz trenera Mišu desetorica igrača su na poštedi i to Rubil, Bartolović, Rosso, Tičinović, Skoko, Trebotić, Maloča, Jozinović, te Bušić i Živkovič koji nisu u prvom planu.