POHVALE SA SVIH STRANA

Najveći talent Formule 1 možda je najbolje od svih opisao koliko je rekord Lewisa Hamiltona čudesan: Tjerat će me na vožnju sve do...

27.10.2020 u 06:26

Bionic
Reading

Lewis Hamilton (35) pobjedom na F1 VN Portugala u Portimau došao je do 92. trijumfa u karijeri i prestigao Michaela Schumachera na listi svih vremena po broju pobjeda, a njegov uspjeh je prokomentirao najtalentiraniji vozač današnjice Max Verstappen (Red Bull)

Uz taj rekord, Hamiltonu se smiješi i sedmi naslov u nizu (sa čime bi se izjednačio sa Schumacherom) jer je na stazi u Algarveu odvozio i najbrži krug, pa sada ima ogromnih 77 bodova ispred Bottasa u ukupnom poretku.

O njegovom pothvatu, za koji se prije nekoliko godina mislilo da je nedostižan, govorio je i Max Verstappen, mladi Nizozemac koji je treći u ukupnom poretku i koji ove sezone jedini donekle uspijeva pratiti dominaciju Mercedesovih bolida.

'Lewis uvijek govori da želi letvicu postaviti visoko, a ja ću morati naporno raditi pa pokušati doći do toga. To je izvanredno. Što se može reći? Nevjerojatno, nevjerojatno postignuće su 92 pobjede i neće stati na tome. Otići će daleko preko stotke. Dakle, tjerat će me na vožnju dok ne navršim 40 godina ili tu negdje, ali to je dobro, dobra motivacija također', pričao je Nizozemac te nastavio s pohvalama:

  • +7
Formula 1, VN Portugala, 2020 Izvor: EPA / Autor: Jose Sena Goulao / POOL

'Lewis je fantastičan i ide prema svojoj sedmoj tituli prvaka svijeta, što je vrlo impresivno. Svi znaju da je vrlo brz, ali mislim da je njegov jaki adut konstantnost te činjenica da vrlo rijetko griješi. Zbog toga je, po mom mišljenju, došao do ovih brojki tako brzo.'

Inače, pobjedom u Portugalu, Hamilton je dodao još jednu zemlju na svoju globalnu kartu dominacije, već je ranije pobijedio u više zemalja nego itko u povijesti ovog sporta, a Portugal, koji je bio domaćin F1 prvi put nakon 24 godine, bila je 24. zemlja u tom nizu. Britanac je isto tako ove sezone srušio rekord po broju 'pole positiona' u povijesti Formuli 1.