UZBUNA U KK ZAGREB

Najveći dragulj HR košarke podigao uzbunu u Trnskom!

11.01.2012 u 15:46

Bionic
Reading

Dragulj hrvatske košarke Dario Šarić, koji će u travnju napuniti 18 godina te će kao punoljetna osoba lakše moći dobiti raskid ugovora s KK Zagrebom, još od 14. prosinca nije se pojavio na treningu seniorske momčadi

Tada je u dogovoru s najužim članovima obitelji – ocem Predragom i majkom Vesom - odlučio kako je za njega bolje da trenira s juniorima jer mu je trener Vlado Androić u posljednji trenutak zabranio odlazak na posudbu u KK Zadar.
Dariov otac Predrag, bivši košarkaš, razočaran je odnosom kluba prema njegovu sinu te je uvjeren kako ga u klubu uništavaju i uvjeren je kako bi najbolje bilo da su ga pustili u Zadar ili Šibenik na posudbu. No u KK Zagrebu su drugačije odlučili i otada traje 'tihi štrajk' Šarićevih.

Što se iza cijele ove afere s jednim od najvećih talenata košarke još od dana Kukoča i Rađe krije, teško je reći.
Iz KK Zagreba su se povodom napisa po medijima odlučili oglasiti priopćenjem koje prenosimo u cijelosti.

Priopćenje KK Zagreb:

ZLONAMJERNE SU I NEISTINITE TVRDNJE DA KK ZAGREB 'UNIŠTAVA ŠARIĆA'

Nakon niza medijskih napisa u kojima se Košarkaški klub Zagreb i čelnici kluba nekorektno i neutemeljeno prozivaju za navodno 'uništavanje Darija Šarića' dužni smo obavijestiti javnost kako je za KK Zagreb i njegove čelnike Dario Šarić igrač našeg kluba sa svim pravima i obvezama koje imaju i svi ostali igrači, a tako će biti i nadalje.

Uz to, želimo naglasiti, usprkos svim medijskim nagađanjima, kako nitko nikad u našem klubu nije dovodio u sumnju naše zajedničko opredjeljenje o sportskom razvoju Darija Šarića, jednog od najboljih mladih svjetskih igrača, i osiguravanju svih potrebnih uvjeta za to, te kako nitko nikada iz kluba nije objavio da će Dario Šarić igrati za neki drugi klub bilo kroz prodaju ili posudbu, a tako će biti i nadalje.

Važno nam je napomenuti kako je sve moguće probleme vezane uz status Darija Šarića, koji su moramo primijetiti proizašli uglavnom iz medijskih napisa i istupa ljudi izvan našeg kluba, čelništvo i uprava KK Zagreb rješavala unutar kluba bez uplitanja sa strane, baš kao i oko statusa bilo kojeg drugog našeg igrača, a tako će biti i nadalje.

I na kraju, dužni smo obavijestiti sve zainteresirane, usprkos nelogičnim prijedlozima i željama, kako o tim i takvim stavovima kluba u javnosti mogu govoriti jedino i isključivo čelnici kluba i za to određene klupske službe, a ponajviše od svih upravo predsjednik KK Zagreba Davor Jelavić, a tako će biti i nadalje.