OBRADOVIĆ VJERAN ATENI

Najtrofejniji europski trener ostaje u Panathinaikosu

30.05.2012 u 15:33

Bionic
Reading

Najtrofejniji europski košarkaški trener Željko Obradović dogovorio je produženje suradnje s Panathinaikosom za nove dvije godine.

Prema pisanju grčkih medija, trener Panathinaikosa, Željko Obradović, pristao je produljiti ugovor s tim košarkaškim klubom na dodatne dvije sezone. Obradović je u svojoj karijeri osvojio osam naslova prvaka Europe od čega pet sa Panathinaikosom gdje je stigao sad već daleke 1999. godine. Jedan grčki novinar je to prokomentirao kako Obradović ima više naslova Europe od Real Madrida. Otkad je preuzeo Obradović preuzeo Panathinaikos klub je 11 puta osvojio naslov prvaka Grčke.

Obradović je, iako se govorilo da je njegova avantura u još uvijek aktualnom grčkom prvaku završena, pristao, doduše samo usmeno, nastaviti suradnju s Panathinaikosom.

Predsjednik i vlasnik kluba obećali su mu budžet između 13 i 15 milijuna eura, te nekoliko, zasada još uvijek nepoznatih pojačanja. Jedino za koga se zna da dolazi je 'dojučerašnji' igrač izraelskog Maccabija, Sofoklis Schortsanitis.

Od igrača koji odlaze tu su Romain Sato, Aleksandar Marić, Pat Calathes, David Logan i Steve Smith. Jezgru momčadi iz Atene i iduće će sezone činiti Dimitris Diamantidis, Kostas Kaimakoglu, Mike Batiste i Šarunas Jasikevičius.