NIJE DUGO TRAJALO

Najtraženiji nogometni bjegunac se predao!

15.07.2014 u 07:57

Bionic
Reading

Britanac Ray Whelan, izvršni direktor tvrtke Match Hospitality koja je za FIFA-u distribuirala ulaznice za Svjetsko nogometno prvenstvo, predao se nakon što je nekoliko dana proveo u bijegu...

Podsjetimo, Whelan je 7. srpnja priveden u Rio de Janeiru pod sumnjom da je bio dio organizirane skupine koja je stekla ogromnu dobit preprodajom ulaznica za posljednja četiri SP-a. Nakon ispitivanja je pušten, a kad je policija tri dana kasnije ponovno došla po njega u hotel u kojem je odsjeo, njega tamo više nije bilo.

Snimke nadzornih kamera su pokazale da je pobjegao kroz izlaz za poslugu, a policija ga je otada tretirala kao bjegunca. Zatražena je i pomoć Interpola, ali Whelan se na koncu u ponedjeljak odlučio sam predati. Prijavio se sutkinji Rositi Mariji de Oliveiri Netto nakon čega je po njega došla policija.

Sumnja se da je Whelan bio dio skupine koja je počinila prijevaru teške oko 90 milijuna dolara. Kao vođa organizacije uhićen je Alžirac Mohamadou Lamine Fofana koji vodi tvrtku koja surađuje s Match Hospitalityjem, a policija je u raciji zaplijenila ulaznice, novac, mobilne telefone i računala.