de ligt ide kod ronalda

Najtraženiji mladi nogometaš svijeta jako blizu prelasku u Juventus

14.07.2019 u 14:49

Bionic
Reading

Kapetan Ajaxa Matthijs de Ligt nije otišao sa svojim suigračima na pripreme u Austriju budući da se očekuje njegov transfer, objavili su nizozemski mediji.

Mladog 19-godišnjeg stopera Ajaxa željeli bi u svojim redovima vidjeti europski velikani poput Barcelone, Juventusa, Manchester Uniteda i Paris St-Germaina, a čini se da je najbliži prelasku u Juventus.

  • +3
Liga prvaka, četvrtfinale: Juventus - Ajax Izvor: Pixsell / Autor: Mark Kerton/Press Association/PIXSELL

Procjenjuje se da bi transfer trebao iznositi 80 milijuna eura, čime bi se priključio Cristianu Ronaldu kao druga najveća zvijezda torinskog kluba, a možda dijelio svlačionicu i s Marijom Mandžukićem za kojeg se još uvijek ne zna hoće li ostati u klubu ili otići.

Bit će to drugi bogati ovoljetni transfer Ajaxovih igrača, budući da je prethodno 21-godišnji veznjak Frenkie de Jong prešao u Barcelonu, koja je za njega platila 75 milijuna eura, a još 11 milijuna će platiti kroz razne bonuse.

Upravo je De Ligt taj čiji je pogodak izbacio Juventus iz Lige prvaka prošle sezone pa nije iznenađenje da ga talijanski klub silno želi dovesti k sebi...