EUROLIGA

Najskuplja košarkaška momčad u Areni

02.11.2011 u 13:48

Bionic
Reading

Nakon aktualnog europskog prvaka Panathinaikosa, košarkašima Zagreba u goste dolazi momčad koja se čini najvećim kandidatom za sljedećeg euroligaškog pobjednika. Večeras (20.45) u Areni gostuje moskovski CSKA, možda i najskuplja europska momčad, s proračunom od 30 milijuna dolara

Dakle, opet se isplati doći barem vidjeti moćnu momčad sastavljenu od igračkih veličina (ulaznice 30 i 50 kuna). Pogledajte početnu petorku: Teodosić, Šiškauskas, Kiriljenko, Hrjapa, Krstić! Čak i druga petorka Moskovljana uvjerljivo je jača od Zagrebove prve: Gordon, Šved, Mejia, Voroncevič, Kaun. U kadru je još i reprezentativni ruski razigravač Ponkrašov. Jamont Gordon, ponajbolji Cibonin igrač prije dvije sezone, u tom je društvu po minutaži u prve dvije utakmice tek osmi igrač.

Nakon -31 protiv Bamberga i -46 protiv Cedevite, o Zagrebovim izgledima iluzorno je govoriti. Svjestan je toga i Zagrebov šuter Damir Rančić.

'CSKA je strašan i dolazi nam u najgorem trenutku. Po 'fizikalijama' je uz Makabi najpotentniji sastav Eurolige. Valjda će nam proraditi inat da se prestanemo sramotiti. Moramo dati sve od sebe, što je dosad, čini mi se, bilo upitno.'

Prvi trener Vlado Androić ponudio je više optimizma.

'Ta je momčad druga dimenzija, no što bi nam trebao biti izazov ako ne takav suparnik! Kada igrate protiv nekoga takvog, morate pružiti što je moguće jači otpor. Nitko nije nepobjediv, svi imaju svoje mane i loše dane, pa je ljudski nadati se. CSKA je uz Barcelonu najveći kandidat za euroligaški naslov.'

Androić svojim igračima propovijeda usporavanje igre.

'U brzoj igri imamo s bilo kim vrlo malo izgleda. Teretna smo momčad i naša su ideja kontrolirani napadi.'

Zagreb je i uzdrmana, vrlo nesigurna momčad koja osim pojačanja na poziciji razigravača i centra (na tome se radi), treba i psihologa.

'Jedan vrhunski razigravač mogao bi bitno promijeniti našu igru, a još jedan centar mogao bi pomoći Kasunu koji ne može sve iznijeti sam. Mene su novinari pitali sabotiraju li me igrači, ja vjerujem da ne, no to je logično pitanje kada vide da je Kasun za osam minuta napravio pet osobnih. Pa da jurite za igračem po terenu ne možete za tako kratko vrijeme napraviti toliko prekršaja,' tvrdi Androić.
Zagrebov je problem i to što neće igrati Sean May (ozljeda stopala) i što se igra u isto vrijeme kada i Dinamo igra u Amsterdamu.

'Tražili smo promjenu termina, čak i pomicanje na četvrtak, ali nam Euroliga nije to odobrila,' rekao je direktor marketinga Zoran Sučević.