PERJANICA EUROPE

Najljepša priča: Otvorene Sportske igre mladih

19.07.2011 u 18:56

Bionic
Reading

Pred oko 1.500 djece i mladih iz devet županija u ŠRC-u Kukavica službeno su otvorena regionalna natjecanja INA Sportskih igara mladih

Otvaranju su nazočili predstavnici Bjelovarsko-bilogorske županije i Grada Bjelovara, koji daju svoju punu potporu glavnom cilju ove manifestacije – sportu i zabavi bez poroka.

Grad Bjelovar domaćin je natjecanja regije Istok koja obuhvaća županije: Osječko-baranjsku, Vukovarsko-srijemsku, Požeško-slavonsku, Brodsko-posavsku, Virovitičko-podravsku, Varaždinsku, Međimursku, Bjelovarsko-bilogorsku i Koprivničko-križevačku, čiji se predstavnici (pobjednici županija) natječu kako bi upravo oni izborili finale i besplatno ljetovanje u Splitu.

Jedan od natjecatelja koji će pokušati izboriti finale u Splitu i je i 18-godišnji Luka Prvčić iz Koprivnice, koji se natječe u malom nogometu i odbojci na pijesku. Opisujući svoja očekivanja, kazao je da je odlična ideja okupljanje u Velikoj Pisanici i ŠRC-u Kukavica.

'Došli smo se tu prije svega zabaviti, a, bude li sreće, i pobijediti', kazao je Luka.

'U ovih 15 godina kroz Igre mladih prošlo je više od 400 tisuće djece i mladih iz cijele Hrvatske, koji su najbolja preporuka i dokaz kvalitete našeg rada. Djeca i mladi prolazili su i odlazili, no i s novim generacijama Sportske igre mladih ostale su vjerne prvobitnoj zadaći: omogućiti djeci zabavno ljeto ispunjeno sportskim sadržajima kroz već dobro poznati slogan 'Živimo život bez droge jer droga uzima život'. Rekordni broj djece prijavljen je ove godine, 80 tisuća natjecatelja. Također, Igre se prvi put održavaju u Bosni i Hercegovini, tako da polako, ali sigurno idemo prema ispunjenju našeg sna – da ovo neće biti samo najljepša sportska priča u Hrvatskoj nego i u Europi', kazao je Tihomir Gudić, izvršni direktor INA Sportskih igara mladih.

INA Sportske igre mladih najveća su amatersko-sportska manifestacija u Europi, koja ljeti djeci i mladima omogućuje natjecanje u deset različitih sportova. Svoju potporu Igrama daju velika imena iz sporta, politike i gospodarstva koje nazivamo ambasadorima Igara jer svesrdno podupiru ovu manifestaciju: Predrag Mijatović, Slaven Bilić, Wilfried Martens, David Beckham i mnogi drugi. INA Sportske igre mladih održavaju se pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Vlade RH Jadranke Kosor.