PANIKA U NEW DELHIJU

Najezda kobri na Igre Commonwealtha

27.09.2010 u 14:37

Bionic
Reading

Organizatori 19. igara Commonwealtha koje se održavaju u New Delhiju na velikim su mukama. Sada su problem otrovne zmije, a tragedije su izbjegnute samo pukom srećom

Više od 85 nacija koje pripadaju skupini zemalja Commonwealtha šalje svoje predstavnike na ovaj događaj koji se održava svake četiri godine. No, sportaši će morati biti jako oprezni kako ih u krevetu ne bi dočekala smrtonosna otrovnica - kobra.

Naime, nekoliko dana prije početka Igara dvije zmije pronađene su u objektima na kojima će se nalaziti sportaši. Jedna kobra, duga 3,5 metara našla se je u blizini teniskih terena i uzrokovala je paniku i bijeg onih koji su je pronašli. Nakon što je uklonjena i jedan sportaš iz JAR-a je u svojoj sobi pronašao opasnu zmiju. Srećom nije ga ugrizla.

Organizatori vjeruju da su razlog pojava zmija monsunske kiše koje su ih potjerale u ljudske objekte, a dužnosnik iz JAR-a Harris Mbulelo je poručio:

'Jako smo zabrinuti. Pronađene su zmije i mi ne možemo tražiti od naših sportaša da tamo ostanu. To je prava prijetnja za živote.'

Inače, i prije pojave kobri organizatori u Indiji bili su pod optužbama da su za gradnju objekata koristili dječju radnu snagu što je potvrđeno fotografijama, da su radnici mizerno plaćeni i da su prostorije u lošem stanju.

Tako je indijski boksač Akhil Kumar izbjegao nesreću, a nakon što je pukao krevet na koji je sjeo, a čovjek ima 50-ak kilograma.