WALLY WITH THE BROLLY

Najdraža Bilićeva žrtva opet napustila Twente

26.02.2013 u 11:16

Bionic
Reading

Bivši izbornik nogometne reprezentacije Engleske, Steve McLaren, napustio je trenersku klupu nizozemskog kluba Twentea, po drugi put u karijeri

Subotnji poraz od Heerenveena u prvenstvu bio je kap koja je prelila čašu, ali ne kod uprave kluba, već kod McLarena. On je taj koji je podnio neopozivu ostavku, jer, kako tvrdi, ne osjeća potporu od kluba.

'Potpora kluba igračima, stručnom stožeru i treneru je vrlo bitna. No, ja to nisam osjećao,' rekao je McLaren koji smatra da klub nema dugoročni plan, te je to također jedan od razloga za odlazak.

McLaren je vodio Twente do naslova u Nizozemskoj 2010. godine, nakon čega se zaputio u njemačku Bundesligu, gdje se okušao u vođenju Wolfsburga - ali bezuspješno. Još kraću, svega četiri mjeseca dugačku, avanturu McLaren je imao u Notthingham Forestu, nakon kojeg se po drugi put 2012. godine vratio u Twente.

Zanimljivo, McLaren nije ostvario nijednu pobjedu u 2013. godini, a momčad je ostavio na petom mjestu prvenstvene ljestvice, sa šest bodova manje od vodećeg PSV-a.