ŠOK U ANTALYJI

Najbolji igrač pobjegao iz Partizana

29.01.2011 u 19:28

Bionic
Reading

Vjerojatno najbolji nogometaš crno-bijelih iz Beograda prošlih godina, Almani Moreira, u subotu je spakirao kofere i hladno prošetao kraj klupskog vodstva

Kada su Moreiru, prenosi Mondo.rs, šokirani čelnici pitali kamo će, igrač je odlučno odgovorio: 'Idem', pozvao taksi i tako simbolički napustio klub. Bilo je poznato da ovaj veznjak koji je za Partizan nastupao tri i pol godine želi otići, ali da je u ovoj mjeri odlučan ostvariti svoju nakanu, nitko nije očekivao.

'Igrači su strašno razočarani njegovim nastupom. Imali smo dogovor da ostane ako ne nađe klub do početka priprema. Ostavio nas je na cjedilu i pokazalo se da je ipak samo stranac kojega ništa ne zanima', rekao je trener Partizana Aleksandar Stanojević.

Dio partizanovaca, ma koliko ovo šokantan rasplet situacije bio, ni 'pod razno' neće se složiti sa stavom razočaranog trenera. Moreira ih je naime doživotno osvojio prošle sezone tijekom kvalifikacija za Ligu prvaka protiv ciparskog Apoela. Dan uoči uzvrata umrla mu je majka, no izrazio je želju da igra i u trećoj minuti zabio gol. Partizan je ipak ispao, ali Moreira, koji je nastupao i za mlađe selekcije Portugala, ostao je heroj.

Veliku reakciju navijača izazvao je intervju Moreire beogradskom b92 u kojemu je otvorio dušu i upravu kluba prozvao da ga psihološkim igrama žele eliminirati iz kluba. Golem dio javnosti stao je na njegovu stranu i sigurno je da će ova situacija u Srbiji još dulje vrijeme ostati aktualna.

Gol dan nakon što je ostao bez majke