snježna kraljica 2021.

Najbolje svjetske skijašice i skijaši donirat će 350.000 kuna pomoći za područja pogođena potresom

01.01.2021 u 13:58

Bionic
Reading

Najbolji svjetski skijašice i skijaši, koji će se 3. i 6. siječnja na Crvenom spustu boriti za krunu i plašt sljemenske slalomske kraljice i kralja, te organizator utrka Hrvatski skijaški savez (HSS), donirat će 350.000 kuna za područja pogođena potresom, objavili su u petak iz vodstva utrke 'Snow Queen Trophy 2021.'

'S ciljem ublažavanja posljedica nedavnog razornog potresa koji je pogodio Petrinju, Sisak, Glinu i okolna sela, natjecatelji od prvog do 30. mjesta koji će na ovogodišnjoj ženskoj i muškoj utrci Snježne kraljice osvojiti nagradni fond odriču se deset posto iznosa svoje nagrade, dok će Hrvatski skijaški savez donirati jednaki iznos', stoji u priopćenju.

Na taj će se način prikupiti iznos od 350.000 kuna koji će biti uplaćen na službeni račun Državne riznice za donacije financijskih sredstava u akciji 'Pomoć za obnovu nakon potresa'.

Slalomska utrka Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa za skijašice koja je na rasporedu u nedjelju, 3. siječnja, ima predviđen start prve vožnje u 12.30 sati, dok će druga vožnja započeti u 16 sati.

Skijaši će se za bodove natjecati u srijedu, 6. siječnja, a prva će vožnja započeti u 12.15 sati. Start druge vožnje predviđen je u 15.30 sati.

Ovogodišnje utrke će biti drugačije od svih prethodnih organiziranih na sljemenskom Crvenom spustu, jer će se održati uz poštivanje protuepidemijskih mjera i protokola zaštite svih natjecatelja i ljudi iz organizacije utrke, pa uz stazu neće biti navijača po kojima je 'Snježna kraljica' bila prepoznatljiva.