Nurkić nezgodno pao

Najbolje plaćeni BiH sportaš opet se ozlijedio; kakva slučajnost, slomio je zglob na istoj ruci protiv i protiv iste momčadi kao i najbolji Hrvat u NBA ligi

15.01.2021 u 09:28

Bionic
Reading

Najbolji košarkaš Bosne i Hercegovine Jusuf Nurkić opet se teže ozlijedio i nije poznato koliko dugo ga neće biti na parketima

Nakon što je u ljeto 2018. Jusuf Nurkić potpisao novi četverogodišnji ugovor za Portland, ukupno vrijedan 48 milijuna dolara čime je postao najbolje plaćeni BiH sportaš, sve je izgledalo savršeno.

No, pred kraj sezone 2018/19. zadobio je jako tešku ozljedu noge (lom potkoljenice) i morao je proći dugu i zahtjevnu rehabilitaciju te ga nije bilo na parketu duže od godinu dana.

Nakon što se vratio na teren svojim sjajnim igrama svima je dao do znanja koliko je važan igrač za Portland. Zahvaljujući napornom radu sa svojim osobnim trenerom Brankom Barbićem uspio se brzo vratiti u formu, a značajno je popravio i šut za tri poena.

U novu sezonu Nurkić je ušao vrlo dobro (prosjek 10,3 koševa i 7,6 skokova po utakmici), ali mu je trener Stotts dozirao minutažu jer je svjestan koliko mu je snažni BiH centar, koji se afirmirao u Zadru i Cdeviti, važan za završnicu sezone.

No, taman kada je Portland, koji se sezonu otvorio omjerom pobjeda i poraza 7-5, čime su trenutačno šesti u Zapadnoj konferenciji, Nurkić se opet ozlijedio. U porazu Portlanda od Indiane (111:87) 26-godišnji Nurkić ozlijedio je zgloba desne (šuterske) ruke, a iako se u prvi tren nije činilo kako je riječ o težoj ozljedi pregled je pokazao da je riječ o frakturi.

Još nije poznato hoće li biti potrebna operacija na desnom zglobu, ali je jasno kako Nurkićno duže vrijeme neće biti na parketu.

Podsjetimo, sličnu ozljedu je prošle sezone doživio, također protiv Indiane, najbolji hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović. Također nije odmah otišao na operaciju i pokušao je igrati, ali je na koncu odlučeno kako mora operirati zglob na šuterskoj ruci. Oporavak je trajao gotovo pola godine…

Pri pokušaju blokiranja šuta Turnera, centra Indiane, Nurkić je pao svom težinom na desnu ruku i odmah se uputio u svlačionicu. Više se nije vraćao u igru…

Velik je to udarac za Portland kojem je ozlijeđen centar Zach Collins pa su tako ostali sa smo jednim visokim igračem na rosteru, a to je Turčin Enes Kanter.