HRVATSKI KUP

Najavljen vaterpolski spektakl u Rijeci koji će se nažalost igrati bez gledatelja: Moramo biti oprezni...

21.01.2021 u 18:03

Bionic
Reading

Branitelj naslova zagrebačka Mladost, dubrovački Jug AO, splitski Jadran i domaćin turnira riječko Primorje EB ovog će se vikenda, 23. i 24. siječnja, boriti na finalnom turniru Kupa Hrvatske za vaterpoliste, najavljeno je u čertvrtak na konferenciji za medije u Rijeci

U prvoj subotnjoj utakmica koja je na rasporedu od 17 sati sastat će se Jadran i Jug, a od 18.30 sati za mjesto u finalu borit će se Primorje i Mladost. Finalni dvoboj će biti odigran u nedjelju od 17.30 sati, a sve utakmice prenosit će Hrvatska televizija na svom Drugom programu, izvijestio je predsjednik Primorja i član Upravnog odbora Hrvatskog vaterpolo saveza Samir Barać.

'Mi u VK Primorje kao suorganizator turnira, zajedno s HVS-om, imamo nadstandarde vezane uz situaciju s pandemijom Covida-19', rekao je Barać.

'Tako neće biti gledatelja na tribinama, a svi novinari i fotoreporteri koji budu željeli biti uz bazen moraju imati negativan test na Covid-19 ne stariji od 48 sati prije početka turnira. U obzir dolaze PCR ili brzi antigenski testovi, predočena potvrda da je osoba preboljela Covid-19 u posljednja tri mjeseca ili da je cijepljena protiv Covida-19', naglasio je Samir Barać.

'Broj osoba na bazenu je ograničen i moramo biti oprezni da ne narušimo mjere protiv širenja bolesti', naglasio je.

Govoreći u svojstvu predsjednika Primorja ocijenio je da je za klub veliki uspjeh što je ušao među četiri najbolje ekipe u Hrvatskoj. Ustvrdio je da su Mladost i Jug dva koraka ispred ostalih na ovom turniru te izraziti favoriti za osvajanje Kupa.

Glavni trener Primorja Igor Hinić, upitan što bi se moralo dogoditi da Primorje pobijedi Mladost i dođe u finale, rekao je da je to kao i kod igranja lota, može se dogoditi, ali ne često.

'Imamo želju za dokazivanjem i za borbu, što smo pokazali ove sezone i to me raduje', naveo je.

'Nadam se kvalitetnoj promociji vaterpola', rekao je centar Primorja Lovro Paparić.

Ustvrdio je da Mladost igra s mnogo kvalitetnih reprezentativaca te da je favorit u utakmici s Primorjem.

'No, mi ćemo dati sve od sebe i svaku utakmicu idemo na pobjedu', dodao je Paparić.

Samir Barać je ovom prigodom izvijestio i da će hrvatska vaterpolska reprezentacije biti na pripremama u Rijeci od 26. siječnja do 2. veljače, uoči nastupa u Nizozemskoj na kvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre u Tokiju.