PERSPEKTIVNI SPORTAŠI

Nagrada 'Dražen Petrović' za Perković i Mansour

31.08.2009 u 14:42

Bionic
Reading

Odbor za izbor i proglašenje dobitnika Nagrade Dražen Petrović za 2009. godinu odlučio je u ponedjeljak da te prestižne nagrade dobiju atletičarka Sandra Perković i boksač Dino Mansour te Hrvatska ženska juniorska kuglačka reprezentacija i Hrvatska muška juniorska rukometna reprezentacija

Nagrada 'Dražen Petrović' dodjeljuje se darovitim mladim sportašima i ekipama u obje konkurencije za izvanredne sportske rezultate i sportski razvoj. Nazvana po Draženu Petroviću, jednom od najboljih svjetskih košarkaša i nositelja triju olimpijskih odličja (OI Los Angeles 1984., Seoul 1988. i Barcelona 1992.

U konkurenciji najperspektivnije sportašice mlađih dobnih kategorija nagradu je dobila atletičarka Sandra Perković koja je ove godine osvojila zlatnu europsku juniorsku medalju u bacanju diska, ostvarila novi seniorski rekord Hrvatske (62,44) te na SP-u u Berlinu osvojila 9. mjesto.

Najperspektivniji sportaš je mladi boksač Dino Mansour koji se nedavno vratio sa zlatnom medaljom osvojenom na Europskom juniorskom prvenstvu. Juniorska kuglačka ženska reprezentacija dobitnik je nagrade u konkurenciji ženskih ekipa za osvojeni naslov svjetskih prvakinja, a Hrvatska juniorska rukometna reprezentacija dobitnik je nagrade kao najperspektivnija muška ekipa jer su mladi rukometaši ove godine osvojili naslov svjetskih juniorskih prvaka.

Svečana dodjela Nagrade 'Dražen Petrović' bit će 10. rujna 2009. godine, u 13 sati, u Muzejsko-memorijalnom centru Dražen Petrović.