iz kranjčevićeve na da luz

Nadareni hrvatski veznjak u Portugalu potpisao ugovor života

14.06.2017 u 22:45

Bionic
Reading

Mladi hrvatski veznjak Filip Krovinović (21) potpisao je petogodišnji ugovor s portugalskim nogometnim prvakom Benficom...

Filip Krovinović je u Benficu stigao iz momčadi Rio Avea za koju je nastupao u posljednje dvije sezone nakon odlaska iz NK Zagreba.

Za Rio Ave Krovinović je u netom okončanoj sezoni odigrao 33 utakmice i postigao pet pogodaka.

Benfica ga je na svojim službenim internetskim stranicama predstavila kao igrača koji može popunjavati pozicije organizatora igre i 'pakera'.

'Sretan sam jer ću igrati na stadionu na kojemu su igrali i kralj Eusebio, Bento, Nene i mnogi drugi veliki nogometaši. Radujem se što ću igrati za Benficu pred punim tribinama. Učinit ću sve kako bih pokazao da je klupsko vodstvo donijelo dobru odluku kada me je angažiralo. Ovo je klub koji igra u Ligi prvaka i koji je uvijek kandidat za osvajanje naslova prvaka Portugala', izjavio je Krovinović na predstavljanju.

Financijski detalji transfera nisu objavljeni, no portugalski mediji spominju kako je Benfica za mladog hrvatskog veznjaka platila oko tri milijuna eura odštete, a on bi trebao zarađivati oko 600.000 eura na godinu.

Krovinović je odigrao 11 utakmica za hrvatsku U-21 reprezentaciju, no još uvijek nije debitirao u najjačoj selekciji.