LOV NA SEDMI NASLOV

Nadalu lakša staza prema rušenju Björna Borga

28.05.2012 u 11:31

Bionic
Reading

U Parizu je počeo drugi Grand slam teniske sezone, a po drugi puta u tri tjedna moguće je da dva najbolja igrača svijeta snage odmjere već u polufinalu

Ključno pitanje je bilo u koji će dio ždrijeba raspoređen biti Roger Federer, a on je opet završio gore zajedno s Novakom Đokovićem.

Đoković će pokušati osvajanjem naslova biti prvi tenisač nakon 43 godine koji u isto vrijeme drži naslove na sva četiri velika turnira, a ždrijeb mu nudi Verdasca u mogućem četvrtom kolu i Tsongu u četvrtfinalu.

Federer je od tri velika igrača imao najmanje sreće. Osim što je kao drugi igrač svijeta završio na poziciji trećeg nositelja, već u drugom kolu može igrati protiv Nalbandiana. U četvrtfinalu ga može čekati pobjednik derbija Del Potro - Berdych.

Murrayu bi na putu prema željenom polufinalu najviše prepreka trebao biti David Ferrer, dok Rafael Nadal rekordni sedmi naslov (izjednačen je s Borgom na šest titula) u Parizu hvata s prilično benevolentnim ždrijebom. Kreće s Bolellijem, dok u četvrtom kolu čeka Juana Monaca (u tom je dijelu i Miloš Raonić). Ipak, najvažnije mu je da su Đoković i Federer u suprotnom dijelu i da se s njima ne može naći sve do velikog finala.