PRVI DERBI U SEZONI

Nadal protiv Federera potvrdio dominaciju

16.05.2010 u 21:38

Bionic
Reading

Gledatelji u Madridu imaju privilegiju da su gledali posljednja dva istinska blockbustera svjetskog tenisa. Naime, Roger Federer i Rafael Nadal u finalu su tog mastersa odigrali reprizu lanjskog dvoboja, a Nadal je uzvratom za tadašnji poraz upisao povijesno dostignuće

Dvojica najboljih tenisača proteklog desetljeća odigrali su još jedan meč za pamćenje, a Španjolac je pobjedom 6:4, 7:6 (4) popravio svoj skor protiv rivala na visokih 14:7.

Nadal je prvi break napravio već u trećem gemu, no Švicarac je odmah uzvratio. Novu prednost Nadal je stekao u sedmom gemu i zadržao je, na veselje domaćih navijača, sve do kraja seta.

U drugom setu Nadal je čak dvaput imao dobitnu situaciju, ali Federer je s dva 'rebreaka' dokazao da će za pobjedu morati dati baš sve. Nadal je odgovorio izazovu i na prednost Švicarca 4:2 u tie breaku nanizao četiri poena za dvije vezane meč lopte. Prvu, na svoj servis, je propustio, ali na servis protivnika sa strašno puno spina odgovorio je strašno neugodnim reternom nakon kojega je Federer promašio cijelu lopticu. Time je upisao svoj 39. naslov u karijeri, 18. na mastersima, čime je pretekao dosadašnjeg kolegu rekordera Andrea Agassija.

Ovom pobjedom Nadal je zaokružio savršenu seriju u ključnoj etapi zemljane sezone. Ovo mu je, naime, bila 18. pobjeda u nizu, čime je postao prvi tenisač u povijesti koji je spojio naslove na mastersima u Monte Carlu, Rimu i Parizu.

Od ponedjeljka će se vratiti na drugo mjesto ATP ljestvice.