PRINC OD MONTE CARLA

Nadal pomeo Noleta i riješio se kompleksa

22.04.2012 u 15:47

Bionic
Reading

Napokon se i to dogodilo. Nakon skoro godinu i pol dana i sedam uzastopnih međusobnih poraza, španjolski tenisač Rafael Nadal pobijedio je Novaka Đokovića. U finalu ATP turnira u Monte Carlu je bilo iznimno uvjerljivih 6:3, 6:1

Osvojio je drugi tenisač svijeta tako osmi uzastopni naslov na ovom turniru, odnosno, dobio je 42. meč zaredom na zemlji Monte Carla. Meč je trajao samo jedan sat i 18 minuta, a Nadal je potpuno razbio čovjeka koji ga je dobio sedam puta zaredom. U sedam uzastopnih finala.

Meč je zapravo trajao samo nekoliko gemova u prvom setu (do 4-3 u prvom setu). Od tog trenutka, pa do kraja meča, srpski je tenisač uhvatio jedan jedini gem - break za 4-1 u drugom setu. Nadal je od početka do kraja ostao itekako čvrst. Nije posustao ni u jednom trenutku i lomio je suparnika kako to radi protiv svih ostalih kolega u svijetu tenisa. Natjerao je Đokovića na silne pogreške i prava borba se, zapravo, nije ni razvila zbog potpune dominacije Španjolca.

Prvi je break Nadal napravio već kod 1-1, nakon čega je prvi set potvrdio na samom kraju novim oduzimanjem servisa suparnika. U drugom je Španjolac protutnjao do 4-0 i time zaključio meč, pa mu nije ni naškodio break Đokovića kod tih 4-0.

Nadal je dominirao u svakom pogledu, pa je tako osvojio čak 85 posto poena nakon prvog servisa (22 od 26). Došao je do čak osam break-prilika i iskoristio ih pet. Osvojio je ukupno 22 poena više u meču (54-32).

Bio je ovo njihov već 31. međusobni meč u karijeri, te Nadal sada ima 17-14.

ATP Monte Carlo, finale:

Nadal (2) - Đoković (1) 6-3, 6-1

Završni tenuci, lijep pozdrav i slavlje u Monacu nepobjedivog Nadala