PAKAO U MELBOUNEU

Nadal: Noge mi gore, ovo je neizdrživo

29.01.2009 u 12:01

Bionic
Reading

Kada putuju u Melbourne na prvi grand slam sezone, tenisači računaju s ekstremnim uvjetima. Ipak, ove godine stanje je postalo neizdrživo, temperature su na terenu premašivale 60 stupnjeva Celzijusa

Kada putuju u Melbourne na prvi grand slam sezone, tenisači računaju s ekstremnim uvjetima. Ipak, ove godine stanje je postalo neizdrživo, temperature su na terenu premašivale 60 stupnjeva Celzijusa.

Prvi tenisač svijeta Rafael Nadal u dnevniku koji objavljuje u londonskom Timesu opisao je uvjete uoči svog četvrtfinalnog meča na Australian Openu.

'Čim sam izašao na teren, noge su me počele peći od vrućine. Stopala su mi doslovce gorjela. Svakim udarcem postajalo je sve gore i nisam mogao zamisliti da u takvim uvjetima odigram čitav meč. Srećom, organizatori su zatvorili krov i uvjeti su postali izdržljivi', kaže Nadal, kojega prati glas jednoga od najizdržljivijih igrača svijeta.

'Znam da neki smatraju da krov posve mijenja koncept turnira, da on zapravo postaje dvoranski, ali pustiti igrače na ovu vrućinu, graničilo bi s kriminalom. Treba razmišljati i o zdravlju igrača', rekao je Nadal samo dan nakon što je iscrpljeni branitelj naslova Novak Đoković predao meč Andyju Roddicku.

'Ne volim komentirati stvari koje nisam vidio, ali žao mi je Novaka. Ako je predao, znači da više zaista nije mogao izdržati.'

U polufinalnim dvobojima sastaju se Španjolci Nadal i Verdasco te Federer i Roddick.