BAJKE NA AMERIČKOM BETONU

Nadal i Clijsters krstare prema završnicama

14.08.2009 u 12:43

Bionic
Reading

Iako je teniska javnost odbrojavala dane do povratka Rafaela Nadala turnirima, ovaj tjedan uljepšao je i prvi turnir nakon poroda nekadašnjega broja jedan svjetskog tenisa, Belgijanke Kim Clijsters

Nadal je nakon šokantnog poraza od Soderlinga u Parizu povratak čekao dva i pol mjeseca, no u Montrealu igra kao da su mu koljena u najboljem redu. Nakon predaje Davida Ferrera u trećem kolu, drugi igrač svijeta naletio je na Nijemca Petzchsnera i za 69 minuta ga pregazio rezultatom 6:3, 6:2.

Ipak, uigravanje je gotovo, pred Nadalom je četvrtfinalni dvoboj protiv snažnog Argentinca Del Potra i to će biti krajnje ozbiljan ispit trenutačnih mogućnosti donedavnog 'broja jedan'. Ako dođe do naslova, Nadal će poslati gromoglasnu poruku. Naime, ovo je prvi turnir u povijesti tenisa u čijem će četvrtfinalu igrati osam najboljih igrača svijeta (ostali parovi su Federer – Tsonga, Murray – Davidenko i Đoković - Roddick).

Paralelno s hiperaktivnim Rafom, svoju bajku prolazi Kim Clijsters. Udana majka ženske bebice nastupa u Cincinattiju i ona je poruku već poslala. Nakon Bartoli (12. igračica svijeta) i Schnyder (20), pobijedila je i šesti reket svijeta Svetlanu Kuznjecovu rezultatom 6:4, 4:6, 6:2. Rezultat sugerira da je fizički odlično pripremljena, a serija 'uglednih skalpova' da igra kao nekada. Sljedeća protivnica (u četvrtini finala) joj je prva igračica svjetske ljestvice Dinara Safina.