ATP INDIAN WELLS

Nadal i četvrti put bolji od Karlovića

18.03.2011 u 09:04

Bionic
Reading

Hrvatski tenisač Ivo Karlović izgubio je u četvrtfinalu jakog ATP turnira u Indian Wellsu u tri seta 7-5, 1-6, 6-7 od prvog igrača svijeta Rafaela Nadala

Ivo Karlović nije se probio u četvrtfinale velikgo ATP turnira u Indian Wellsu, njega je u četvrtfinalnom dvoboju nakon dramatične završnice poijedio prvi tenisač svijeta Rafael Nadal - 5:7, 6:1, 7:6(7). Odluka je pala u tie-breaku trećeg seta, u kojem je Španjolac poveo s 5:2, Karlović poravnao na 5:5. Spasio je Ivo prvu, no ne i drugu meč-loptu.

'Bio sam strašno nervozan. Kada vam se dogodi da izgubite set od Karlovića, onda morate strahovati za pobjedu do kraja meča. Drugi sam set odigrao fantastično, vraćao lopte bolje nego ikad. U trećem do tie-breaka nisam imamo nikakvih izgleda. Njegov servis bio je nezaustavljiv (23 asa). Nisam u tom 13. gemu od nervoze ubacio niti jedan prvi servis, no sreća da sam opet odlično reagirao na njegove servise', rekao je nakon pobjede Nadal koji će u polufinalu igrati protiv Argentinca Juana Martina del Potra.

'Razočaran sam, bio sam jako blizu pobjede protiv Nadala, nedostajala su mi tek dva poena. Moglo je otići na moju stranu, ali nije. No, na kraju moram biti zadovoljan. Iza mene je jako dobar nastup i zbog toga mogu biti sretan', zaključio je Karlović.