U ELITNOM DRUŠTVU

Nadal hvali Čilića, Marin upozorava i Noleta

10.10.2009 u 12:56

Bionic
Reading

Rafael Nadal ove sezone nije više onako nedodirljiv. Njegov čelični gard ove su godine lakoćom probijali Juan Martin Del Potro (6:2, 6:2, 6:2 u polufinalu US Opena), Novak Đoković (6:1, 6:4 u polufinalu Cincinnatija) i Marin Čilić večeras. Ipak, i takav Nadal ima omjer u sezoni 57:9, a lista na koju se upisao Marin zaista je impresivna

Čilić je u polufinalu Pekinga slomio drugog igrača svijeta sa 6:3, 6:1 primjenjujući dobru staru provjerenu taktiku kojom je u New Yorku unakazio i Andyja Murraya. Udaraj jako, ako ne ide – udaraj još jače. Marin je španjolskom maratoncu ponudio previše i zasluženo prošao u četvrto finale u karijeri.

Čilić je Nadalu uzeo pet servisa

'Čilić je dobar mladi igrač s izvanrednim servisom, ali ako je konačan rezultat 6:1, 6:3, jasno je da sam neke stvari radio loše. Ne znam, možda mentalno nisam bio na dovoljnoj razini, kada mi je Marin i ponudio neke prilike nisam ih znao iskoristiti', rekao je poslije meča veliki Nadal i poslao zasluženi red komplimenata hrvatskom tenisaču:

'Na početku meča me iznenadio koliko brzo može igrati, bio je odličan. Bilo mi je teško jer je servirao fantastično, a sjajno mu je radio i retern. Cijelo vrijeme je pogađao izravne poene, loptice su samo letjele kraj mene.'

Čilić je svjestan da već neko vrijeme igra na razini TOP 10 igrača, no ovakva pobjeda oduševila bi svakoga. Bez iznimke. Ipak, Marin se nije razmahovao velikim riječima:

'Danas sam odigrao dobar tenis. Pogađao sam što sam želio i nisam mu dao vremena da se prilagodi.'

Slijedi mu finale protiv Novaka Đokovića. Protiv sjajnog Srbina ima omjer 0:3, no isti skor imao je i protiv Murrayja prije nego što ga je s lakoćom svladao na US Openu. Lani i ove godine u Dubaiju mu nije uzeo ni set, dok je na US Openu lani izgubio s 3:1.

'Istina, do sada mu nisam uspio naškoditi, ali trenutačno igram stvarno dobro. Vjerujem da mogu ponoviti razinu kvalitete iz meča s Nadalom, a ako bude tako imat ću priliku za novu pobjedu', kazao je Marin.

Zanimljivo je da je Čilić do sada igrao tri finala ATP turnira i još nijedan nije izgubio. Realno, Đoković je favorit, ali bili su ovoga tjedna i Nadal i Davidenko pa nisu došli ni blizu uzimanja seta zahuktalom Marinu Čiliću.