KUTIJA ŠIBICA

Nacional i Keglić izborili finale

27.12.2008 u 17:54

Bionic
Reading

U finalu malonogometnog turnira 'Kutija šibica' igrat će Nacional, koji je sa 4:2 pobijedio Akademiju Marić, te CB Keglić Domena Centrum, koji je sa 3:0 bio bolji od Pollinija

Nacional, branitelj naslova, plasirao se u finale 38. izdanja Kutije šibica. Malonogometaši su sa 4:2 nadigrali Akademiju Marič čiji sastav čine igrači velikog nogometa B. Strupar, T. Rukavina, S. Marić, Ž. Sopić, R. Ferenčina, D. Šarić, T. Šokota, D. Kosić, E. Mujčin… Nakon početnog ispitivanja snaga, Nacional je poveo u petoj minuti golom Novaka nakon pogreške Šarića, no samo četiri minute kasnije izjednačio je Strupar. U 14. minuti aktualni prvak Kutije šibica poveo je nakon sjajne akcije koju je završio Korab Morina, a do poluvremena prednost je povećao Grdović.

Nastavak je donio manje uzbuđenja, jer je Nacional sigurno održavao vodstvo, a sve nedoumice je riješio svojim drugim golom Grdović u 36. minuti susreta. U zadnjoj sekundi utakmice Šokota je samo 'popravio' dojam za Akademiju Marić.

Druga polufinalna utakmica između CB Keglića i Pollinija nije donijela previše dobrog nogometa u prvom poluvremenu u kojem su obje momčadi igrale preoprezno, prije svega Pollini. Keglić je imao inicijativu, a jedinu pravu šansu imao je Galić u 11. minuti kada je Tomić obranio njegov udarac iz blizine. Ostalo u prvih 20 minuta bilo je za zaborav.

Drugi dio počeo je fantastično za Keglić. Prvo je Raić, nakon gužve, petom u 23. minuti poslao loptu u mrežu, a odmah u slijedećem napadu Klakočer je povisio na 2:0. Zasluženo vodstvo igrača Keglića koji su do tada pokazali više inicijative i želje da ugroze suparnička vrata. Do kraja dvoboja Keglić je rutinski održavao prednost te je zabio još jedan gol i to u 37. minuti kada je Galić pogodio sa 15-tak metara. Tako je Keglić izborio svoje prvo finale na Kutiji šibica, dok Polliniju barem mala utjeha može biti kako je polufinale najveći uspjeh neke momčadi s dalmatinskim 'štihom' na ovom turniru.

Finale je na rasporedu u nedjelju u 18 sati u Dvorani 2 Doma sportova.