TAKO JE NAJBOLJE

Na rukometnom SP-u svi pričaju o tome, ali njemački izbornik uopće ne želi razgovarati o neizbježnoj temi: Dosadno...

Bionic
Reading

Na Svjetskom prvenstvu neizostavna tema je koronavirus, ali njemački izbornik uopće ne želi pričati o tome iako je pandemija utjecala i na rukomet

Nastup Njemačke u Egiptu bio je upitan, jer je dosta igrača smatralo da nije pametno održavati natjecanje dok svijetom vlada pandemija. Neki su i otkazali reprezentaciji pa je europski predstavnik stigao oslabljen.

Zasad se to neprimjećuje, jer je Njemačka u prvom kolu pregazila austajdera i debitanta Urugvaj 29 razlike, a drugu utakmicu nije ni igrala, jer Zelenortski otoci zbog zaraze koronavirusom u svojim redovima nisu mogli skupiti 10 rukometaša za zapisnik.

Tema oko kronavirusa postala je neizbježna na novinskim konferencijama. Igraći se testiraju svaki dan, maske na licima podsjećaju na čudna vremena, ali ima i onih koji se pokušavaju maknuti od te situacije koliko god mogu.

'Ta tema je već dosadna, samo želim biti koncentriran na rukomet. To dosad nije bilo moguće', poručio je kratko islandski stručnjak Alfred Gislason koji je od 2020. na klupi Njemačke.

Gislason je potvrdio i kako je organizator riješio sve probleme vezane uz održavanje distance u hotelu, reprezentacije su razdvojene i više nisu zajedno u hotelskom restoranu.

Inače, Njemačka u trećem kolu za prvo mjesto u skupini igra s Mađarskom, a ulog je velik, jer pobjednik u drugi krug prenosi četiri boda. Utakmica je na rasporedu u utorak u 20.30.

  • +6
Mađarska - Zelenortski otoci, SP u rukometu 2021., 1. kolo Izvor: EPA / Autor: Anne-Christine Poujoulat / POOL