pravo pojačanje

Na Poljud stiže napadač vrijedan 30 milijuna eura; evo kojim se trikom Hajduk poslužio da ga dovede

19.01.2019 u 15:02

Bionic
Reading

Talijanski su mediji u subotu ponudili pravu senzaciju vezanu uz Hajduk! Tuttomercato navodi kako bi već sljedećeg tjedna na Poljud trebao stići Pietro Pellegri (18), napadač za kojeg je Monaco prošle zime Genoi platio čak 30 milijuna eura

No, mlađahni Pietro Pellegri nije se uspio nametnuti u momčadi Monaca, a posebno se neće naigrati sada kad se 'kneževi' doslovno bore za goli prvoligaški život.

Osamnaestogodišnji se napadač mučio i s ozljedama te ga je novi trener 'kneževa' Thierry Henry prebacio u drugu momčad Monaca. No, njemu se to nikako nije svidjelo pa je zatražio da ga klub pošalje na posudbu.

Pellegri je najmlađi strijelac u povijesti Serie A koji pokušava oživjeti svoju kratku profesionalnu karijeru, a da bi stigao na Poljud trebalo bi se poklopiti nekoliko transfera. Priča je pomalo zamršena jer za njegov bi dolazak u Monaco prvo trebao stići naš Nikola Kalinić. Prema tim kombinacijama bi Alvaro Morata napustio Chelsea zbog dolaska Gonzala Higuaina i otišao u Atletico Madrid. Tu onda više u momčadi 'rojiblancosa' ne bi bilo mjesta za Kalinića za kojeg se već ranije zainteresirao Monaco. Posebice ako kneževinu odluči napustiti i Radamel 'El Tigre' Falcao.

A u cijeloj toj priči Monaco je spreman 'riskirati' i igrača vrijednog čak 30 milijuna eura poslati na Poljud, u redove Hajduka, kako bi 'živnuo' i ponovno počeo zabijati.

  • +9
Hrvatski Telekom Prva liga, 17. kolo, HNK Hajduk - NK Istra 1961 Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

Realno, Hajduku je klasični napadač neophodan, momčad Siniše Oreščanina imala je velikih problema s efikasnošću tijekom prvog dijela sezone. Sportski direktor 'bilih' Saša Bjelanović očigledno je 'potegnuo' svoje veze u Italiji, iskoristio je pokoji 'trik' i 'iskopao' mlađahnog Pellegrija koji bi - ako stigne na Poljud - bio pravo osvježenje.

Ipak se radi o igraču čiji je ukupni transfer bio čak 30 milijuna eura, bio bi to najskuplji aktivni igrač Hajduka u povijesti. A to nije mala stvar...