NEMA HAJDUKA

Na Maksimiru Rusi, Španjolci, Portugalci…

14.04.2010 u 07:40

Bionic
Reading

Osnivač i organizator tradicionalnog Memorijalnog turnira Mladen Ramljak, Božidar Šikić, najavio je osmo izdanje koje će se na maksimirskim travnjacima igrati od 3. do 6. lipnja

Osmu godinu u nizu Dinamo snažnim juniorskim turnirom održava živom uspomenu na poginulog člana svoje slavne generacije '67. Uz domaćina nastupit će još sedam sastava, vjerojatno iz šest različitih zemalja.

Ovo izdanje bit će šarenije nego ikad; osim Dinama iz Hrvatske će vjerojatno nastupiti još samo Rijeka. Vratit će se lanjski finalisti Villarreal te RB Salzburg i Dynamo Kijev koji su također nastupali 2009. godine.

Uz njih nastup su potvrdili portugalski Nacional Fuchal i Lokomotiv Moskva, a osma momčad trebala bi biti pomladak jednog od poljskih prvoligaša.

Do sada je redoviti gost bio sastav splitskog Hajduka, no lani je otišao s pobjedničke ceremonije pa će ove godine Ramljak proći bez mogućnosti 'malog derbija'.

Svih sedam dosadašnjih izdanja osvajao je Dinamo, a lani je najboljim igračem bio proglašen Andrej Kramarić, ujedno i najbolji strijelac turnira.