ĐERIJU VELIKA NAGRADA

Na Lošinju u sportu nitko nije suvišan

27.02.2012 u 19:54

Bionic
Reading

Stjepan Đeri, Osječanin s lošinjskom adresom, dobitnik je Medalje za životno djelo Mirko Relac. Nagradu dodjeljuje Hrvatski savez sportske rekreacije Sport za sve

Kao zaposlenik Hrvatske elektroprivrede u Osijeku, u Elektro-Slavoniji, Stjepan Đeri bio je voditelj sportske rekreacije. U rekreaciju je došao iz natjecateljskog sporta.

'Igrao sam nogomet u Elektri. U proljetnoj sezoni zaigrao sam mali nogomet u sklopu tadašnjih radničko-sportskih igara. Nakon dva malonogometna kola, stigla je pritužba da sam registriran nogometaš. U ono doba igračima registriranim za natjecateljske klubove nije bilo dopušteno nastupati u rekreativnim sastavima', ispričao je Stjepan Đeri.

Tako se, kao HEP-ov službenik, uputio na sportsko-rekreativni put, organizirajući na početku rekreativna natjecanja u velikom nogometu, a poslije je postao voditelj svih tjelovježbenih aktivnosti u tvrtki. Uz pogone, zaposlenici su imali igrališta i/ili dvoran(ice) za tenis, mali nogomet, odbojku, košarku, kuglanje, šah, stolni tenis, bilijar i biblioteku te bazen(čić).

'Čak su inozemni državnici dolazili u Osijek kako bi se, štono riječ, na licu mjesta uvjerili kakve to terene imaju zaposlenici uz pogone.

Neposredno prije selidbe iz Osijeka u Mali Lošinj, Đeri je inicirao obuku neplivača za djecu. Svi polaznici uspješno su završili poduku!

U Malom Lošinju Đeri je osnovao društvo za sportsku rekreaciju, a ponosi se redovnim aktivnostima polaznika. Oni igraju stolni tenis, mali nogomet, tenis i/ili šah, a uskoro će zainteresirani zaigrati i badminton.

'Odziv je izvanredan, jer se redovno rekreiraju i učenici, i srednjoškolci, i zaposlenici, i 65-godišnji umirovljenici', ističe Stjepan Đeri.

Na Lošinju je bio i osnivač muškog i ženskog kuglačkog kluba, a 2010. je potaknuo i osnivanje stolnoteniskog kluba.

'Danas sa stolnotenisačima rade dva trenera', sav radostan pripominje Đeri.

Uvijek ima na umu mlade. Stoga je i inicirao osnivanje (i) sportskih klubova.

'Rezultati me ne zanimaju nego mogućnosti da neke sportske discipline privuku 100, a ne samo deset sudionika', zaključuje laureat najvišeg priznanja u sportskoj rekreaciji.